Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

D.Trumpo padėjėjas ir žentas J.Kushneris surengė „produktyvias“ derybas su B.Netanyahu ir M.Abbasu

JAV prezidento Donaldo Trumpo aukšto rango patarėjas ir žentas Jaredas Kushneris trečiadienį surengė „produktyvius“ susitikimus su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu ir palestiniečių lyderiu Mahmudu Abbasu, pranešė Baltieji rūmai.
J.Kushneris ir M.Abbasas
J.Kushneris ir M.Abbasas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Kushneris, kurį lydi D.Trumpo pasiuntinys Artimiesiems Rytams Jasonas Greenblattas, bando tarpininkauti susitarimui dėl Izraelio ir palestiniečių derybų atnaujinimo. Taikos procesas yra sustojęs nuo 2014 metų, kai žlugo JAV vadovautos derybos.

Vašingtono ambasadorius Izraelyje Davidas Friedmanas taip pat dalyvavo susitikime su B.Netanyahu.

„Šie trys Jungtinių Valstijų pareigūnai su premjeru Netanyahu aptarė Izraelio prioritetus ir potencialius kitus žingsnius, pripažindami itin svarbų Izraelio vaidmenį regiono saugumo srityje“, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

„Susitikimas buvo produktyvus, abi šalys vėl patvirtino savo įsipareigojimą siekti prezidento Trumpo tikslo dėl tikros ir ilgalaikės taikos tarp izraeliečių ir palestiniečių, kuri didintų stabilumą regione“, – sakoma pareiškime.

Trumpame vaizdo įraše, kurį paskelbė B.Netanyahu biuras, premjeras sako J.Kushneriui: „Tai proga siekti mūsų bendrų saugumo, klestėjimo ir taikos tikslų.“

„Sveikinu jus čia su tokia dvasia. Žinau jūsų pastangas, prezidento pastangas ir laukiu darbo su jumis“, – sakė B.Netanyahu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Benjaminas Netanyahu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Benjaminas Netanyahu

J.Greenblattas ir J.Kushneris gegužės mėnesį lydėjo D.Trumpą per jo pirmąjį prezidentinį vizitą į Izraelį ir palestiniečių teritorijas.

Abu šie vyrai taip pat susitiko su M.Abbasu ir jo patarėjais. Į tą susitikimą Ramaloje, kurį Baltieji rūmai taip pat vadino produktyviu, J.Greenblattą ir J.Kushnerį lydėjo JAV generalinis konsulas Donaldas Blome'as.

„Kushneris ir Greenblattas su prezidentu Abbasu aptarė prioritetus palestiniečiams ir potencialius kitus žingsnius, pripažindami ekonominių galimybių palestiniečiams ir didelių investicijų į palestiniečių ekonomiką poreikį“, – sakoma pareiškime.

Vienas Baltųjų rūmų pareigūnas šią savaitę sakė, jog D.Trumpas „tvirtai tiki, kad taika įmanoma“, ir jog J.Greenblattas su J.Kushneriu tikisi ateinančiais mėnesiais ne kartą apsilankyti šiame regione ir skatinti pasitikėjimą tarp abiejų šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius