Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo paslaptis neva žinanti baltarusė: man liepė tylėti apie O.Deripaską

Baltarusių modelis Anastasija Vašukevič, kuri teigė turinti įrodymų apie Rusijos pastangas padėti Donaldui Trumpui laimėti rinkimus, CNN pareiškė, esą Rusijos saugumo tarnybos jai liepė tylėti apie ryšius su milijardieriumi Olegu Deripaska.
Anastasija Vašukevič, žinoma kaip Nastia Rybka
Anastasija Vašukevič, žinoma kaip Nastia Rybka / „Scanpix“/AP nuotr.

Sekso eksperte prisistatanti A.Vašukevič, taip pat žinoma kaip „Nastia Rybka“, pasaulio dėmesio atsidūrė pernai, kai buvo sulaikyta Tailande.

Su Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimu oligarchu Olegu Deripaska romaną galimai užmezgusi moteris tikino turinti slaptų garso įrašų, kuriuose – informacija apie D.Trumpo ryšius su Rusija.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Olegas Deripaska
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Olegas Deripaska

Interviu transliuotojui CNN A.Vašukevič teigė, kad Rusijos saugumo tarnybos jai liepė nekalbėti apie O.Deripaską. Šis verslininkas žinomas dėl ryšių su Paulu Manafortu – buvusiu D.Trumpo kampanijos vadovu.

„Kalbėjau su jais būdama kalėjime Rusijoje. Jie man labai aiškiai pasakė, ką turėčiau daryti, ką sakyti ir ko nesakyti“, – pasakojo A.Vašukevič.

Paklausta, kas jai davė tokias instrukcijas, A.Vašukevič atsakė: „Rusų agentai.“

„Jie man sakė: daugiau nebeliesk Olego Deripaskos“, – tikino ji.

Anksčiau šį mėnesį A.Vašukevič buvo suimta Maskvos Šeremetjevo oro uoste pareiškus įtarimus prostitucija. Ji buvo deportuota iš Tailando, kur beveik metus praleido kalėjime dėl turistams šioje šalyje rengiamų „sekso pratybų“.

„Instagram“ nuotr./Anastasija Vašukevič Tailande
„Instagram“ nuotr./Anastasija Vašukevič Tailande

Išgelbėjo gyvybę?

Pernai A.Vašukevič CNN teigė mačiusi O.Deripaskos susitikimus su mažiausiai trimis neįvardytais amerikiečiais. Šiuo metu Maskvoje esanti moteris tikino, kad kreipėsi žiniasklaida tikėdamasi, jog viešumas išgelbės jai gyvybę.

Paklausta, ar gailisi prakalbusi apie neva turimus įrodymus, A.Vašukevič atsakė neigiamai.

A.Vašukevič: „Manau, kad tai išgelbėjo man gyvybę, kaip galėčiau gailėtis? Jei žurnalistai tuomet nebūtų atkreipę dėmesio, o istorija nepasirodžiusi laikraščiuose, galbūt dabar būčiau negyva.“

„Manau, kad tai išgelbėjo man gyvybę, kaip galėčiau gailėtis? Jei žurnalistai tuomet nebūtų atkreipę dėmesio, o istorija nepasirodžiusi laikraščiuose, galbūt dabar būčiau negyva“, – tikino ji.

O.Deripaska, neigia bet kokius ryšius su A.Vašukevič. Teisme Maskvoje prieš paleidžiama į laisvę ji atsiprašė oligarcho už reputacijai padarytą žalą.

Praeitą savaitę O.Deripaska vėl atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, kai D.Trumpo administracijos Iždo departamentas panaikino sankcijas trims rusų įmonėms, įskaitant oligarchui priklausančią „Rusal“. Ši kompanija – antra didžiausia aliuminio gamintoja pasaulyje.

Interviu CNN A.Vašukevič metus Tailando kalėjime vadino pragaru ir tikino mąsčiusi apie savižudybę, jei jos bausmė būtų buvusi prailginta.

„Tai tarsi veiksmo filmas, o aš jame. Tačiau tai ne filmas, tai mano gyvenimas“, – sakė A.Vašukevič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius