-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo pėdomis: E.Macronas pasiskundė, kad žiniasklaida „neieško tiesos“

Iki šiol liberalios tarptautinės tvarkos viltimi vadinamas Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas prabilo žodžiais, kurie labiau įprasti JAV lyderiui Donaldui Trumpui, ir užsipuolė žiniasklaidą, rašo „Politico“.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Scanpix“ nuotr.

E.Macronas apkaltino žiniasklaidą neieškant tiesos tokiu metu, kai Prancūzijoje įsibėgėja skandalas dėl prezidento elgesio kilus triukšmui dėl jo apsaugininko elgesio.

„Turime žiniasklaidą, kuri jau nebeieško teisybės“, – antradienį per spaudos konferenciją pasakė prezidentas, nors taip pat prisiėmė atsakomybę dėl kilusio skandalo.

E.Macrono vyriausybė puolama nuo pat dienos, kai leidinys „Le Monde“ paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip prezidento apsaugininkas Alexandre'as Benalla per Gegužės 1-osios demonstraciją muša protestuotoją.

Negana to, 26 metų A.Benalla, kuris praėjusį penktadienį jau buvo atleistas, dėvėjo policijos šalmą ir ryšėjo rankovės raištį. Jis dukart smogė jaunam vyrui, o dar viename įraše matoma, kaip A.Benalla parbloškia ant žemės moterį.

„Žiniasklaida sako: žiūrėkite! Sukami vienos scenos, kurią aš smerkiu, vaizdai. Nematome vaizdų iš anksčiau ir iš vėliau. Koks kontekstas? – piktinosi E.Macronas. – Ar vaizdai rodomi norint surasti tiesą, siekiant subalansuotai pateikti faktus?

Ne. Matau, kad žiniasklaidos priemonės nori tapti teisėjomis.“

Dėl skandalo iš esmės sustojo parlamento veikla. Opozicijos deputatai reikalauja, kad E.Macronas aiškintųsi dėl to, kaip nubaudė A.Benallą, o aukščiausi vyriausybės pareigūnai dvi dienas buvo kamantinėjami parlamentiniame tyrime.

Konservatyvi Respublikonų partija žada inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo E.Macrono vyriausybe.

A.Benalla dviem savaitėms buvo nušalintas nuo pareigų be apmokėjimo už tą laikotarpį, taip pat jam buvo nebeleista organizuoti prezidento apsaugos jo kelionių metu.

Tačiau apie jaunuolio užpuolimą nebuvo pranešta prokurorams. Pastarieji tyrimą pradėjo po to, kai incidento vaizdo įrašą praėjusią savaitę paskelbė dienraštis „Le Monde“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexandre'as Benalla ir Emmanuelis Macronas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexandre'as Benalla ir Emmanuelis Macronas

E.Macronas garsėja tuo, kad itin retai bendrauja su žiniasklaida, pavyzdžiui, duoda interviu. Pernai birželį, kai paaiškėjo, kad prezidentas nebendraus su žurnalistais Bastilijos paėmimo dienos proga, „Le Monde“ šaltinis Eliziejaus rūmuose pateikė itin keistą paaiškinimą.

Esą E.Macronas šiaip jau nesibaido spaudos klausimų, bet esą pokalbiams su žurnalistams netinka jo „sudėtingas mąstymo procesas“. Suprask, prezidentas mieliau kreipiasi į visuomenę tiesiogiai – pavyzdžiui, viešomis kalbomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius