Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo, Rusijos ir Kinijos žiniasklaidos puldinėjimai „kelia pavojų demokratijai“

Spaudos laisvei visame pasaulyje pavojų kelia JAV prezidento Donaldo Trumpo užsipuolimai ir Rusijos bei Kinijos siekis nuslopinti visas kitokias nuomones, trečiadienį paskelbė spaudos ir informacijos laisvę ginanti nevyriausybinė organizacija.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Reporteriai be sienų“ (RSF) perspėjo, kad „neapykantos ir priešiškumo klimatas“ žurnalistų atžvilgiu, kaip ir dažnėjantys bandymai kontroliuoti žiniasklaidą, kelia „pavojų demokratijoms“.

Organizacijos metinėje ataskaitoje sakoma, kad reporteriai yra stiprėjančios autoritarizmo bangos taikiniai ir kad lyderiai skatina priešiškumą jų atžvilgiu.

RSF kaltina tris pasaulio supergalias – JAV, Kiniją ir Rusiją – vadovaujant spaudos laisvės puolimui. Pažymima, kad D.Trumpas nuolat asmeniškai užsipuola reporterius, o Pekinas eksportuoja savo „žiniasklaidos kontrolės modelį“ kitokiai nuomonei kitose Azijos vietose slopinti.

Europoje matomas poslinkis „tvirto vadovavimo“ ir populistinės politikos link, kurį skatina Maskva, kelia pavojų laisvėms regione, kur joms kažkada buvo saugiausia, nurodė organizacija ir pridūrė, kad nerimą kelia Vengrija, Slovakija ir Lenkija.

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas vienoje spaudos konferencijoje pasirodė su Kalašnikovo automato maketu, ant kurio buvo užrašyta „Žurnalistams“, o buvęs Slovakijos lyderis Robertas Fico žurnalistus yra pavadinęs „purvinomis antislovakiškomis prostitutėmis“ ir „idiotiškomis hienomis“.

„Neapykantos žurnalistams kėlimas yra pavojingas, (tai) grėsmė demokratijai“, – naujienų agentūrai AFP sakė RSF vadovas Christophe'as Deloire'as.

„Politiniai lyderiai, kurie kursto neapykantą reporteriams, ... pakerta viešų debatų, pagrįstų faktais, o ne propaganda, koncepciją. Šiandien ginčyti žurnalistikos teisėtumą reiškia žaisti su itin pavojinga politine ugnimi“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius