Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo siūloma švietimo sekretorė kaltinama plagijavimu

Naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo siūloma švietimo sekretorė Betsy DeVos Senate svarstant jos kandidatūrą mažiausiai du kartus pateikė plagijuotus atsakymus, skelbia CNN.
Betsy DeVos
Betsy DeVos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atsakydama į demokratų klausimus apie LGBT studentų persekiojimą ir įžeidinėjimą B.DeVos žodis į žodį pakartojo buvusio lyderio Baracko Obamos skirtos Teisingumo departamento pilietinių teisių skyriaus vadovės Vanitos Guptos atsakymą.

Daugiau nei tūkstantis klausimų, kurių didžioji dalis buvo atsakyta raštu buvo pateikti kaip B.DeVos atsakymai, tačiau neaišku, ar prie jų prisidėjo jos padėjėjai.

„Kiekvienas vaikas nusipelno lankyti mokyklą saugioje, pagelbėjančioje aplinkoje, kurioje jie gali mokytis, skleistis ir augti“, – sakoma B.DeVos pateiktame atsakyme. Tokį patį atsakymą praėjusių metų gegužės mėnesį Senatui buvo pateikusi ir V.Gupta.

Iš Mičigano kilusios milijardierės, kurią į švietimo sekretorės postą pasiūlė naujasis JAV lyderis atsakymai sukėlė įtarimų demokratų atstovams, tačiau jos kandidatūra buvo patvirtinta Senato komitete.

Atsakydama į kitą klausimą ji tiesiog pacitavo švietimo departamento tinklapyje įrašytus žodžius.

Atsakydama į kitą klausimą ji tiesiog pacitavo švietimo departamento tinklapyje įrašytus žodžius.

Tai ne pirmas kartas, kai D.Trumpo komandos žmonės ar jo siūlomi kandidatai kaltinami plagijavimu. Konservatyvi autorė Monica Crowley atsisakė posto Baltųjų rūmų komunikacijos skyriuje, kai žiniasklaida paviešino ne vieną plagijavimo atvejį jos karjeroje.

Buvusios pirmosios damos kalbos plagijavimu Respublikonų nacionalinėje konvencijoje buvo apkaltinta ir dabartinė pirmoji dama Melania Trump, kelis kartus pacitavusi Michelle Obama pasakytus teiginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius