Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpui ir jo teisininkams dėl ieškinio H.Clinton skirta beveik 1 mln. dolerių bauda

JAV federalinis teisėjas buvusiam šalies vadovui Donaldui Trumpui ir jo teisininkams ketvirtadienį skyrė beveik 1 mln. JAV dolerių (923 tūkst. eurų) baudą už „lengvabūdišką“ ieškinį, kuriame teigiama, kad Hillary Clinton bandė suklastoti 2016 metų prezidento rinkimus.
Hillary Clinton ir Donaldas Trumpas
Hillary Clinton ir Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apygardos teisėjas Johnas Middlebrooksas pareiškė, kad respublikonas, siekiantis grįžti į Baltuosius rūmus ir ketinantis dalyvauti 2024 metų prezidento rinkimuose, „nuolat piktnaudžiauja teismais“ ir ieškinį pateikė „siekdamas nesąžiningai plėtoti politinį naratyvą“.

Ieškinyje, kurį J.Middlebrooksas praėjusiais metais atmetė, buvo teigiama, kad H.Clinton, kuri 2016-ųjų rinkimus pralaimėjo D. Trumpui, ir kiti asmenys buvo sukūrę melagingą naratyvą, esą jo kampanija buvo susimokiusi su Rusija.

D.Trumpas reikalavo 70 mln. JAV dolerių (65 mln. eurų) žalos atlyginimo.

Tačiau šis ieškinys „niekada neturėjo būti pateiktas“, 45 puslapių rašytinėje teismo nutartyje pažymėjo teisėjas.

„Jo, kaip teisinio reikalavimo, netinkamumas buvo akivaizdus nuo pat pradžių. Joks protingas teisininkas nebūtų jo pateikęs. Nė viename iš pakeisto skundo punktų, skirtų politiniams tikslams, nebuvo išdėstyta pripažintino teisinio reikalavimo“, – rašė jis.

Nutartyje taip pat numatytos nuobaudos D.Trumpo advokatei Alinai Habbai.

Jiedu yra kartu ir atskirai atsakingi sumokėti visą J.Middlebrookso priteistą sumą, skirtą atsakovų teisinėms išlaidoms padengti – iš viso 937 989,39 JAV dolerio (866 148,78 euro).

J.Middlebrooksas pažymėjo, kad D.Trumpas yra „aktyvus ir profesionalus bylininkas, kuris vis naudojasi teismais, kad atkeršytų politiniams priešininkams“.

„Jis yra įvaldęs strateginį piktnaudžiavimą teisminiu procesu ir negali būti laikomas besibylinėjančia puse, aklai besivadovaujančia advokato patarimais. Jis puikiai žinojo savo veiksmų poveikį“, – pridūrė teisėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius