Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpui puolant Vokietiją, jo patarėjų kūno kalba išdavė erzelį ir nepritarimą

Kai Briuselyje vykstančiame NATO viršūnių susitikime JAV prezidentas Donaldas Trumpas užsipuolė Vokietiją, esą ji yra „Rusijos įkaitė“, greta jo sėdinčių patarėjų kūno kalba išdavė nepritarimą tokiems prezidento žodžiams, rašo „The Washington Post“.
D.Trumpo ir J.Stoltenbergo susitikimas
D.Trumpo ir J.Stoltenbergo susitikimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vaizdo įraše matyti, kad D.Trumpui pradėjus pliekti Vokietiją dėl iš Rusijos importuojamų dujų, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas išlieka stoiškas.

Tuo pat metu JAV ambasadorė NATO Kay Bailey Hutchison ir Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly atrodo besijaučiantys itin nepatogiai.

Panašu, kad K.B.Hutchison nukreipia žvilgsnį nuo prieš ją sėdinčių NATO kolegų, o J.Kelly žiūri žemyn. Tuomet jis pasisuka ir pažiūri į šoną, jo lūpos – tvirtai suspaustos.

Žinoma, neįmanoma tiksliai pasakyti, kas tuomet dėjosi D.Trumpo patarėjų galvose.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Huckabee Sanders „The Washington Post“ ironizavo, esą „(J.Kelly – red.) buvo nepatenkintas, kadangi jis tikėjosi pilnų pusryčių, o buvo patiekti tik kepiniai ir sūris“.

„Scanpix“/AP nuotr./Sarah Huckabee Sanders
„Scanpix“/AP nuotr./Sarah Huckabee Sanders

Politikos mokslų docentas Patrickas Stewartas iš Arkanzaso universiteto teigė, kad tuometinė J.Kelly veido išraiška gali išduoti susierzinimą.

P.Stewartas: „Jis apatine savo veido dalimi parodo, kad yra nepatenkintas, galbūt suirzęs. Tačiau tai nėra didžiulis pyktis.“

„Jis apatine savo veido dalimi parodo, kad yra nepatenkintas, galbūt suirzęs. Tačiau tai nėra didžiulis pyktis“, – sakė sertifikuotas veido išraiškų analitikas P.Stewartas.

Komunikacijos mentorė Mary Civiello, jau 15 metų analizuojanti kūno kalbą, sutinka su P.Stewartu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Kelly
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Kelly

Ji pridūrė, kad J.Kelly retai pažvelgdavo tiesiai į D.Trumpą. Vadinasi, gali būti, kad jis „ne visiškai pritarė tam“, ką sakė prezidentas.

Anot M.Civiello, paprastai tada, kai žmonės „bando kažką įtikinti drauge“, vienas žiūri į kalbantįjį asmenį, ir, pritardamas jo žodžiams, retkarčiais linkteli. Tuomet tas asmuo pažiūri į esančiuosius kitoje stalo pusėje – esą taip perduoda vienybės pojūtį.

NATO viršūnių susitikimo pusryčių metu J.Kelly daugiausia žiūrėjo į stalo pakraštį ir lubas, o į D.Trumpą ir prieš jį sėdinčius NATO atstovus – rečiau.

M.Civiello: „Kelly žiūri taip, tarsi jis norėtų būti bet kur, tik ne čia.“

„Kelly žiūri taip, tarsi jis norėtų būti bet kur, tik ne čia“, – sakė M.Civiello.

Kiek vėliau D.Trumpas atnaujino puolimą. Jis, vadindamas Vokietiją „Rusijos įkaite, kadangi ji iš Rusijos gauna tiek energijos“, gestikuliavo.

Kai prezidentas tarė žodį „įkaitė“, beveik visi jo patarėjai akivaizdžiai sureagavo.

Jo kairėje esantis valstybės sekretorius Mike'as Pompeo nusuko galvą nuo D.Trumpo ir pažvelgė žemyn – į prieš jį esančią lėkštę. Jo dešinėje sėdinti K.B.Hutchinson krūptelėjo, staiga ištiesino kūną ir nukreipė žvilgsnį prezidento link. Stalo gale esantis J.Kelly suspaudė burną.

„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Pompeo
„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Pompeo

„J.Kelly atsilošia atgal, jo rankos yra sukryžiuotos. Jis tuo metu iš dalies priima tai (ką kalba D.Trumpas – red.)“, – sakė P.Stewartas ir pridūrė, kad sudėtinga nuskaityti buvusio karinio jūrų laivyno generolo požiūrį be detalesnės jo elgesio analizės.

JAV misijos NATO atstovė spaudai Mandy Johnson teigė negalinti greitai pakomentuoti situacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius