Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

D.Tuskas naują Austrijos vyriausybę ragina prisiimti proeuropietišką vaidmenį

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pirmadienį įspėjo Austrijos naująjį kanclerį, kad tikisi, jog Austrija ir „toliau vaidins konstruktyvų ir proeuropietišką vaidmenį“, prisaikdinus naują šalies vyriausybę, kurios sudėtyje yra ir kraštutinių dešiniųjų Laisvės partija (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ).
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas naują Austrijos vyriausybę ragina prisiimti proeuropietišką vaidmenį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Koalicijoje su kanclerio Sebastiano Kurzo konservatyviąja Liaudies partija (ÖVP) esanti Laisvės partija (FPÖ) pasižadėjo sustabdyti neteisėtą migraciją, sumažinti mokesčius ir priešintis ES centralizacijai.

Antroje kitų metų pusėje Austrija pirmininkaus ES. Savo sveikinimo laiške naujam kancleriui D.Tuskas įspėjo, kad Briuselis tikisi, jog Viena laikysis savo įsipareigojimų blokui.

„Tikiuosi, kad Austrijos vyriausybė toliau vaidins konstruktyvų ir proeuropietišką vaidmenį Europos Sąjungoje“, – rašė D.Tuskas.

D.Tuskas: „Tikiuosi, kad Austrijos vyriausybė toliau vaidins konstruktyvų ir proeuropietišką vaidmenį Europos Sąjungoje.“

„Tai ypač svarbu tuo metu, kai Europos Vadovų Taryba vis labiau įsitraukia į politiškai jautrius klausimus (ES) Vadovų darbotvarkės kontekste.“

Naujoji vyriausybė šeštadienį atskleidė politinę programą, kurioje „įsipareigoja Europai“, tačiau taip pat pasižada pasinaudoti Austrijos pirmininkavimu ES „prisiimti vadovaujantį vaidmenį ir ištaisyti klaidingus pokyčius“ bloke.

Austrija taip pat planuoja savo pirmininkavimo metu surengti susirinkimą dėl daug ginčų sukėlusio imigracijos klausimo.

Šis klausimas, kaip elgtis su į ES atvykstančiais migrantais, smarkiai suskaldė Europą, kurios rytinės dalies valstybės stipriai priešinasi priverstinėms migrantų priėmimo kvotoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius