Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daily Telegraph“: sumaištis oro erdvėje tęsis savaites arba mėnesius

Islandijos ugnikalnis sukėlė didžiulį chaosą visoje Europoje. Tačiau dar anksti spėlioti, kada jis baigsis.
Sustabdyti skrydžiai
Ugnikalnis paralyžaivo oro uostų darbą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ugnikalnis

Vien tik šeštadienį Europoje atidėta 17 000 skrydžių. Nors vulkaninių pelenų Anglijos oro erdvėje ir ant žemės mažėja, o tuo labiausiai džiaugiasi kol kas tik astma ir kvėpavimo ligomis sergantys britai. Oro erdvė suparalyžiuota. O geologai sako, kad planuoti keliones dar anksti.

Tuo nesidžiaugia ne tik keleivių pervežimo bet ir logistikos kompanijos, nes oro uostų sandėliuose jau ima gesti užsibuvę kroviniai (maistas, gėlės).

Ekspertai sako, kad didėjant ugnikalnio aktyvumui, pelenams kylant net iki 8 kilometrų šviesą tunelio gale dar anksti įžvelgti.

Prognozės. Islandijos meteorologijos biuro darbuotojai teigia, kad vėjai vulkaninius pelenus į Pietryčių Europą, Skandinavijos šalis bei Rusiją dar neš ne mažiau kaip dvi dienas. Taigi mažų mažiausiai iki trečiadienio. 

Todėl pelenų zona atmosferoje dar gali plėstis.

Didžiosios Britanijos nacionalinė oro eismo kontrolės tarnyba jau nebe pirmą kartą pratęsia apribojimus skrydžiams. Tokių sankcijų laukiama ir kitą savaitę.

Susidariusia padėtimi netruko pasinaudoti bilietų perpardavėjai. Dešimtys tūkstančių britų užstrigo kitose šalyse, įvairiuose žemynuose. Iš Europos jie desperatiškai bando grįžti namo geležinkeliu arba jūros transportu. Neplanuotai Afrikoje ar Amerikoje likę žmonės atsidūrė beviltiškoje situacijoje.

Todėl  jau nebeįmanoma gauti bilietų į „Eurostar“ traukinius, važiuojančius po Lamanšu artimiausią parą. Keleivių skaičius išaugo vidutiniškai 50 000 per dieną.  

Chaosas tęsiasi ir sunku pasakyti, kada jis baigsis, nes gavus leidimus skristi iš pradžių reikės atkurti visiškai sugriuvusį skrydžių ritmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius