-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dainininkė Sinead O'Connor paragino popiežių atsistatydinti

Airių dainininkė Sinead O'Connor penktadienį paragino popiežių Benediktą XVI atsistatydinti dėl Airijos vyriausybės ataskaitos, kurioje atskleista, kad šalies Bažnyčios vadovai 30 metų dangstė pranešimus apie plačiai paplitusį vaikų lytinį išnaudojimą.
Sinead O'Connor
Sinead O'Connor / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienį Vatikanas išplatino pranešimą, kuriame popiežius sako jaučiantis „pasipiktinimą, išdavystę ir gėdą“ dėl šio skandalo ir rengiasi dėl lytinio vaikų išnaudojimo kreiptis į airių visuomenę.

Tačiau S.O'Connor, kuri kadaise užgavo katalikų jausmus televizijos laidoje suplėšydama dabartinio popiežiaus pirmtako Jono Pauliaus II paveikslą, anksčiau penktadienį britų laikraštyje paskelbtame laiške sakė, kad popiežius pernelyg ilgai tyli dėl vaikų lytinio išnaudojimo.

„Dėl šio paniekos verto tylėjimo apie šį reikalą ir nebendradarbiavimo tiriant, reikalauju popiežiaus atsistatydinimo“, – laikraščiui „Independent“ rašė dainininkė. Jos laiškas buvo paskelbtas prieš Airijos bažnyčios vadovų ir popiežiaus susitikimą Vatikane.

„Popiežiui nekilo sunkumų garsiai pareikšti savo nuomonę dėl kontracepcijos ar skyrybų. Jokių problemų nekilo, kai reikėjo kritikuoti „DaVinčio kodą“ (The Da Vinci Code) ar Naomi Campbell dėl nešiojamo brangakmeniais inkrustuoto kryžiaus. Tačiau kai kalbama apie blogį, kurį vykdo kunigų rūbais apsirengę pedofilai, jie tyli. Tai absurdiška, neįtikėtina, keista ir negirdėta. Dabar jie negina nieko, tik blogį“, – rašo dainininkė savo laiške.

Tvirtų katalikiškų tradicijų besilaikančios šalies Bažnyčią šiais metais sudrebino dvi ataskaitos apie apie lytinį išnaudojamą. Airijos vyriausybės komisijos ataskaita, paskelbta lapkričio 26 dieną, nurodė, kad aukšti airių katalikų bažnyčios dvasininkai kruopščiai slapstė pranešimus apie lytinę prievartą prieš vaikus nuo 1975 iki 2004 metų.

1990 metais S.O'Connor daina „Nothing Compares 2 U“ tapo hitu pasaulyje. Airijoje ji sukėlė didžiulį pasipiktinimą, kai atskilusi nepriklausoma katalikų grupė ją įšventino į kuniges prieš 10 metų Lurde surengtoje ceremonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius