Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daktaras mirtis“ išsirengė į turą

Prieštaringai vertinamas gydytojas, kuris kovoja už tai, kad žmonės turėtų teisę rinkis gyventi ar mirti, pradeda turą po Didžiąją Britaniją, rašo„Sky News“.
Virvė
Virvė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Gydytojas

Gydytojas Philipas Nitschke ketina rengti „savižudybės seminarus“ visoje šalyje, kurių metu ketina demonstruoti būdus, kaip pačiam užbaigti savo gyvenimą, pasitelkiant į pagalbą „išėjimo maišelį“, vaistus iš Meksikos, morfijų ir specialias tabletes.

Tačiau jo seminarai jau sukėlė pykčio bangą pirmojoje stotelėje – Bornmaufe netoli Braitono, itin mėgiamame pensininkų gyventojų.

„Daktaras mirtis“ tiki, kad kiekvienam, perkopusiam per 70-ojo gimtadienio slenkstį, turi būti suteikiama galimybė pasirinkti, ar jis nori gyventi, ar ne.

Daktaras neteko galimybės surengti savo paskaitą miesto tarybai priklausančiame pastate, nes valdžia, sužinojusi apie susitikimo temą, atšaukė jo rezervaciją. Susitikimas buvo perkeltas į vietos viešbutį.

„Daktaras mirtis“ tiki, kad kiekvienam, perkopusiam per 70-ojo gimtadienio slenkstį, turi būti suteikiama galimybė pasirinkti, ar jis nori gyventi, ar ne. Pasak jo, tokio amžiaus žmonėms turėtų būti duodami vaistai, galintys sukelti mirtį, kurie galėtų būti laikomi namuose, ir jei žmogus sunkiai susirgtų, jis turėtų teisę pats nutraukti savo gyvenimą.

„Mirtis yra natūralus procesas. Tai ne medicininis procesas ir mes visi mirsime. Tačiau iki šiol egzistuoja požiūris, kad jums neleidžiama numirti, jei šalia nestovi kažkas baltu chalatu“, – stebisi jis.

Daktarą kritikuoja tiek eutanazijos priešininkai, tiek jo šalininkai.

Netgi 46-erių britė Debbie Purdy, kuri pralaimėjo Aukščiausiojo teismo bylą dėl galimybės nusižudyti, prieštarauja P.Nietschkes požiūriui.

Moteris, serganti išsėtine skleroze, kreipėsi į teismą su prašymu leisti jos sutuoktiniui lydėti ją kartu į taip vadinamą savižudybės kliniką užsienyje ir apsaugoti jį nuo teisinės atsakomybės kaip nusikaltimo bendrininką, grįžus į Didžiąją Britaniją. Tačiau bylą ji pralaimėjo.

Moteris neabejoja, kad tokie mirtini vaistai neturėtų būti dalijami kiekvienam, nes pasaulyje yra daug psichiškai nestabilių ir pažeidžiamų žmonių.

Ji įsitikinusi, kad tokio gydytojo atsiradimas ir populiarumas tik trukdo normaliam eutanazijos legalizavimui.

„Daktaras mirtis“ yra netgi sukūręs kompiuterizuotą mašiną, kuri sušvirkščia mirtiną reikiamų vaistų dozę. Dar 1996-aisiais, iškart po eutanazijos legalizavimo Austrijoje, ten jis padėjo numirti keturiems žmonėms.

Savo turo metu jis ketina rengti atviras paskaitas ir uždarus seminarus, į kuriuos bus įleidžiami tik senyvo amžiaus ir sunkiai sergantys asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius