Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė dar nežino, ar boikotuos susitikimą Jaltoje dėl Ukrainos elgesio su Julija Tymošenko

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė sako kol kas nepriėmusi sprendimo, ar vyks į Ukrainoje Jaltoje rengiamą susitikimą, kurį kai kurie Europos Sąjungos šalių vadovai nusprendė boikotuoti dėl šios šalies valdžios elgesio su įkalinta ekspremjere Julija Tymošenko.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

D.Grybauskaitė sako, jog žmogaus teisių klausimas yra tas, kuriuo Europa nedaro nuolaidų, bet izoliuojant Ukrainą jos „europinė perspektyva būtų praktiškai gerokai sugadinta arba pristabdyta“, ir todėl priimant sprendimą dėl vykimo reikia atsižvelgti į „visus argumentus ir į geopolitinius regiono interesus“.

„Lietuva buvo gavusi kvietimą kaip ir beveik septyniolika kitų valstybių, mes iš anksto buvome davę sutikimą atvykti, dabar taip pat stebime ir mėginame išsiaiškinti realią padėtį. Tiesiog norėčiau visiems palinkėti, kad  Ukrainos europinė perspektyva išliktų, nes ji yra naudinga ir reikalinga visoms šalims, taip pat ir Ukrainai“, – antradienį spaudos konferencijoje prezidentūroje sakė šalies vadovė.

„Mes turime labai atsakingai žiūrėt į tai, kas vyksta Ukrainoje. Žinome, kad rudenį šioje šalyje vyks rinkimai, kad

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Protestuotojai laiko Julijos Tymošenko portretą.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Protestuotojai laiko Julijos Tymošenko portretą.

įtampa yra eskaluojama iš įvairių pusių, galbūt ir labai sąmoningai. Turime suprasti, kad žmogaus teisės yra tas klausimas, dėl kurių Europa neturi jokių nuolaidų, kad visos šalys turi vykdyti savo įsipareigojimus žmogaus teisės gynybos srityje, bet taip pat turime suprasti, kad Ukrainos integracija į Vakarų Europą gali vykti tiktai kai kitos europinės šalys jai tą padeda daryti“, – kalbėjo prezidentė.

Jose Manuelis Barroso atsisakė vizito į Ukrainą dėl netinkamo šios šalies valdžios elgesio su įkalinta buvusia Ukrainos ministre pirmininke Julija Tymošenko.

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso atsisakė vizito į Ukrainą dėl netinkamo šios šalies valdžios elgesio su įkalinta buvusia Ukrainos ministre pirmininke Julija Tymošenko. Anksčiau Jaltoje rengiamą renginį nutarė boikotuoti dar kelių Europos šalių lyderiai, pranešė pirmadienį J.M.Barroso atstovė spaudai.

Ukraina gegužės 11-12 dienomis rengia Centrinės Europos prezidentų susitikimą Juodosios jūros kurorte Jaltoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius