Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daliniai rezultatai: Ajovos demokratų sueigose pirmauja P.Buttigiegas

Buvęs Saut Bendo Indianoje meras Pete'as Buttigiegas pirmauja 2020 metų JAV prezidento pirminių rinkimų sezoną pradėjusiame Ajovos demokratų sueigų balsavime, rodo antradienį paskelbti daliniai rezultatai.
Pete'as Buttigiegas
Pete'as Buttigiegas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis rezultatais iš 62 proc. sueigų, 38-erių P. uttigiegas pirmauja sulaukęs 26,9 proc. delegatų palaikymo, o antrą vietą užima kraštutinės kairės pažiūrų senatorius Bernie Sandersas su 25,1 proc. delegatų.

Trečia liko progresyviosios stovyklos pretendentė senatorė Elizabeth Warren su 18,3 proc., o Joe Bidenas, populiariausias demokratų kandidatas nacionaliniu mastu, buvo ketvirtas ir turėjo gauti 15,6 proc. delegatų.

Daliniai rezultatai paskelbti praėjus maždaug 21 valandai po to, kai ajoviečiai pirmadienio vakarą susirinko į sueigas. Tai yra įžanga į kelis mėnesius truksiantį procesą, per kurį turėtų paaiškėti, kas iš demokratų lapkritį susigrums su dabartiniu prezidentu respublikonu Donaldu Trumpu.

Tačiau pirmadienį vakare kilo sumaištis, kai Demokratų partijos pareigūnai, kaip pranešama, pasakė kampanijos darbuotojams, jog rezultatų teks palaukti iki vėlesnio meto antradienį.

Antradienį JAV televizijų cituotame pranešime Ajovos demokratų partijos komunikacijos direktorė Mandy McClure nurodė, kad buvo nurodyta atlikti tolesnių patikrinimų, nustačius „neatitikimų“ trijuose pranešimuose apie balsavimo rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius