Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 23

G.Wilderso kraštutiniai dešinieji laimėjo rinkimus Nyderlanduose: jis nori, kad būtų balsuojama dėl šalies išstojimo iš ES

Geerto Wilderso vadovaujama kraštutinių dešiniųjų antiislamiška Laisvės partija (PVV) laimėjo daugiausiai vietų parlamente Nyderlandų rinkimuose, rodo trečiadienį paskelbti daliniai rezultatai.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Suskaičiavus beveik visus balsus, paaiškėjo, kad PVV gaus 37 vietas parlamente – daugiau nei dvigubai daugiau nei per praėjusius rinkimus ir užtikrintai aplenkė savo oponentus.

Kairiųjų blokas turėtų surinkti 25 vietas, o centro dešiniųjų partija VVD – 24. Tai laikoma prastu rezultatu darbą baigiančio ministro pirmininko Marko Rutte partijai.

60 metų G. Wilderso lauks nelengva užduotis – bandyti suformuoti veikiančią koaliciją. Jo varžovai prieš balsavimą tvirtino, kad atsisakytų dirbti PVV vadovaujamoje vyriausybėje.

Netikėta PVV pergalė iš karto sulaukė sveikinimų iš kitų kraštutinių dešiniųjų lyderių Prancūzijoje ir Vengrijoje, tačiau greičiausiai sukels būgštavimų Briuselyje – G. Wildersas yra nusistatęs prieš Europos Sąjungą ir nori, kad būtų balsuojama dėl Nyderlandų išstojimo iš bloko.

Nors kampanijos metu sušvelnino savo antiislamišką retoriką, PVV programoje žadama uždrausti Koraną, mečetes ir islamiškus galvos apdangalus, o Nyderlandų musulmonų bendruomenės lyderiai išreiškė dėl to susirūpinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius