-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danija stabdo vakcinacijos nuo COVID-19 kampaniją

Danija, vasarį panaikinusi visus su koronaviruso pandemija susijusius suvaržymus, antradienį pranešė stabdanti plataus masto vakcinacijos nuo COVID-19 kampaniją.
Vakcinacija Estijoje
Vakcinacija / Postimees / Scanpix nuotr.

Danijos sveikatos apsaugos valdyba pabrėžė, kad epidemiologinė padėtis yra kontroliuojama, o vakcinacijos rodikliai yra aukšti, o šalyje „padėtis yra gera“.

„Todėl mes baigiame masinės vakcinacijos nuo COVID-19 programą“, – sakoma valdybos Infekcinių ligų departamento direktorės Bolette Soborg pranešime.

Maždaug 81 proc. iš 5,8 mln. Danijos gyventojų pasiskiepijo dviem vakcinos nuo COVID-19 dozėmis, o 61,6 proc. dar gavo stiprinamąją skiepo dozę.

Danijoje fiksuojamas naujai registruojamų užsikrėtimo atvejų mažėjimas, o padėtis ligoninėse išlieka stabili.

Nors nuo gegužės 15 dienos šalies gyventojai nebesulauks kvietimų skiepytis, sveikatos priežiūros pareigūnai prognozuoja, kad skiepų poreikis po vasaros vėl atsinaujins.

„Planuojame atnaujinti vakcinacijos programą rudenį. Prieš tai bus atliktas kruopštus profesionalus įvertinimas: kam, kada ir kokiomis vakcinomis skiepytis“, – sakė B. Soborg.

Praėjusį lapkritį šalyje prasidėjus itin užkrečiamos omikron atmainos bangai, Danija suintensyvino imunizacijos kampaniją. Buvo paspartintas skiepijimas stiprinamosiomis vakcinos nuo COVID-19 dozėmis, o nuo sausio vidurio labiausiai pažeidžiamiems gyventojams buvo pasiūlyta ir ketvirta dozė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius