Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijoje peršautas garsų karikatūristą puolęs musulmonas, siejamas su „Al Qaeda“ (nuotraukos)

Danų policininkai sužeidė vyrą, kuris mėgino užpulti dailininką Kurtą Westergaardą, išgarsėjusį musulmonų garbinamo pranašo Muhammado karikatūromis, paskelbtomis pirmą kartą spaudoje 2005 metais, dėl kurių kilo baisus musulmonų pasipiktinimas.
Karikatūristas Kurtas Westergaardas
Kurtas Westergaardas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Danijos žiniasklaidos, 28-erių somalietis, ginkluotas peiliu ir kirviu, penktadienį vakare įsiveržė į K.Westergaardo namus Orhuso mieste. Iškviesti policininkai peršovė užpuolikui koją ir ranką, kai šis metė kirvį į policininką.

Sulaikytasis, turėjęs leidimą gyventi Danijoje, „buvo glaudžiai susijęs su Somalio teroristų organizacija „al Shabaab“ bei „Al Qaeda“ lyderiais Rytų Afrikoje“, sakoma Danijos saugumo tarnybos PET pranešime.

„PET labai rimtai žiūri į šį atvejį, kuris vėl patvirtina teroro grėsmę Danijai ir ypač karikatūristui Kurtui Westergaardui“, – sakė PET vadovas Jakobas Scharfas.

74-erių K.Westergaardas, nupaišęs pranašą Muhammadą su bomba ir turbanu, per šį incidentą nenukentėjo, sakė policijos atstovas.

Dėl šių karikatūrų buvo įvykdyti išpuoliai prieš Danijos ambasadas kai kuriose musulmoniškose šalyse, mažiausiai 50 žmonių žuvo per protesto akcijas, kurios 2006 metų sausį ir vasarį vyko Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje ir Azijoje.

2008 metais „Al Qaeda“ lyderis Osama bin Ladenas pagrasino nubausti Europą už karikatūrų su pranašo Muhammado atvaizdu perspausdinimą.

Danijoje, turinčioje pusšešto milijono gyventojų, musulmonai sudaro apie 3 proc. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius