-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos premjeras Rasmussenas bus NATO generalinis sekretorius (atnaujinta 18.47 val.)

Danijos ministras pirmininkas Andersas Foghas Rasmussenas bus kitas NATO generalinis sekretorius.
Rasmusenas yra dvyliktasis NATO vadovas
Rasmusenas yra dvyliktasis NATO vadovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai šeštadienį patvirtino ir jis ir jo pirmtakas po to, kai aljanso lyderiams pavyko įtikinti šiai kandidatūrai pasipriešinusią Turkiją.

Dabartinis NATO generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis per bendrą su savo įpėdiniu spaudos konferenciją pareiškė: „Žinote, jog pastarąsias 36 valandas buvo diskutuojama, bet dabar tai, kad mes štai čia stovime greta vienas kito, reiškia, jog sprendimas surastas dėl Turkijos reikšto susirūpinimo; vadinasi, mes visi puikiai sutariame ir esame vieningi“.

A.F.Rasmussenas, dėl kurio paskyrimo būta abejonių, kurias sukėlė 2006 metais musulmonų kraštuose kilęs pasipiktinimas danų karikatūristais, pasišaipiusiais iš pranašo Mohammado, naujas pareigas pradės eiti rugpjūčio 1 dieną.

A.F.Rasmussenas mėgstamas Vakarų pasaulyje, bet dar reikia pažiūrėti, kaip jis bus sutiktas musulmoniškame.

Danijos premjeras pritarė 2003 metų invazijai į Iraką, įnirtingai gynė danų laikraščius, paskelbusius pranašo Mohammado karikatūras. Jis buvo geras buvusio JAV prezidento Georgeo W.Busho draugas ir gynė pastarojo „laisvės idealus“ bei pritarė įtariamų teroristų laikymui Gvantaname. Danija turi Afganistane savo karinių pajėgų.

Tačiau, kaip sakė šeštadienį Turkijos lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas, Turkija sutiko su minėta A.F.Rasmusseno kandidatūra, kai JAV prezidentas Barackas Obama pateikė „garantijų“.

Beje, B.Obama lieka patenkintas ir tuo, kad NATO sąjungininkės sutiko pasiųsti į Afganistaną papildomai iki 5 tūkst. karių. dar

Valdas Adamkus sveikina Danijos premjerą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus sveikina Danijos premjerą Andersą Foghą Rasmuseną, kuris NATO valstybių vadovų sutarimu nuo rugpjūčio mėnesio taps naujuoju NATO generaliniu sekretoriumi.

Šalies vadovo nuomone, A. F. Rasmuseno vadovaujamas Aljansas tęs sėkmingą organizacijos plėtrą – Atvirų durų politiką, stiprins kolektyvinius gynybos elementus NATO erdvėje, teigiama pranešime spaudai.

A. F. Rasmusenas yra dvyliktasis NATO vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius