Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas išpuolis Turkijoje: užpultas kariuomenės konvojus

Turkijos neramioje pietrytinėje dalyje esančiame Bitliso mieste ketvirtadienį per išpuolį prieš kariuomenės konvojų žuvo trys kariai ir vietinis apsaugininkas, pranešė valstybinės žiniasklaidos priemonės.
Turkijos kariai
Turkijos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprogimas, dėl kurio yra kaltinama uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), sužeidė dar šešis karius, pranešė Anatolijos naujienų agentūra.

Išpuoliui buvo panaudotas savadarbis sprogmuo, kuris detonavo pro šalį važiuojant šarvuočiui, sakoma pranešime.

Žuvęs apsaugininkas priklausė vietos gyventojų grupei, bendradarbiaujančiai su Turkijos saugumo pajėgomis kovoje su PKK, kurią Ankara ir jos Vakarų sąjungininkės yra įtraukusios į teroristinių organizacijų sąrašą.

Anksčiau ketvirtadienį mažiausiai trys policijos pareigūnai žuvo ir daug žmonių buvo sužeista sprogmenų prikrautam automobiliui detonavus prie policijos pastato rytiniame Elaziho mieste.

Dar du policijos pareigūnai ir vienas civilis gyventojas žuvo per kitą sprogimą trečiadienio naktį rytiniame Vano mieste, kuriame gyvena ir kurdų, ir turkų bendruomenės.

Panašu, kad tris dešimtmečius su Turkijos valstybe kovojanti PKK po nepavykusio liepos 15-osios karinio perversmo, per kurį buvo siekiama nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą, suintensyvino savo atakas.

1984 metais prasidėjusi PKK kova dėl Turkijos kurdų mažumos didesnių teisių ir autonomijos nusinešė daugiau nei 40 tūkstančių žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius