Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas Prancūzijos Rivjeros kurortas uždraudė burkinius

Jau antras Prancūzijos Rivjeros kurortas šeštadienį uždraudė savo paplūdimiuose dėvėti burkinius, visą kūną dengiančius maudymosi kostiumėlius, pasekęs Kanų miesto pavyzdžiu.
Burkinius dėvinčios moterys
Burkinius dėvinčios moterys / „Scanpix“/AP nuotr.

Vilnevo-Lubė miestelio meras sakė naujienų agentūrai AFP, kad sprendimas uždrausti burkinius, dėvimus kai kurių musulmonių, buvo priimtas dėl sanitarijos priežasčių.

„Buvau informuotas apie vieną porą viename mūsų paplūdimių, kad tos poros žmona maudosi visiškai apsirengusi, – aiškino meras Lionnelis Luca. – Padariau išvadą, kad tai nepriimtina dėl higienos priežasčių ir apskritai nepageidautina.“

Kanų, garsėjančių dėl juose kasmet rengiamo tarptautinio kino festivalio, meras anksčiau šią savaitę sakė uždraudęs vilkėti burkinius paplūdimiuose „iš pagarbos geriems papročiams ir sekuliarumui“, Prancūzijos Respublikos steigiamiesiems principams.

Tačiau šis sprendimas užrūstino kovos su rasizmu ir žmogaus teisių organizacijas. Jos pažadėjo kreiptis į teismą, kad šis „didelį nerimą“ keliantis draudimas būtų atšauktas.

Pietiniame Marselio uostamiestyje viename parkų šią savaitę buvo atsisakyta surengti privatų renginį burkinius vilkinčioms moterims, nes ši idėja išprovokavo pasipiktinimą.

Šis klausimas atsidūrė dėmesio centre itin opiu metu, kai įtampa Prancūzijoje yra labai padidėjusi po praėjusį mėnesį buvusių dviejų išpuolių, susijusių su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Meras L.Luca priminė apie atakas, užginčydamas teiginius kad toks draudimas yra diskriminacinis, ir pareiškė ketinantis „užbėgti už akių bet kokiam visuomenės sutrikdymui regione, nukentėjusiame nuo atakų“.

Liepos 14 dieną netoli Rivjeros esančiame Nicos mieste grupuotė „Islamo valstybė“ įvykdė teroro ataką, kurios metu vairuotojas nukreipė sunkvežimį į Prancūzijos nacionalinę šventę švenčiančių žmonių minią ir po ratais sutraiškė 85 žmones.

Liepos 26 dieną šiaurės vakarų Prancūzijoje du užpuolikai, skelbę priklausantys IS, bažnyčioje nužudė katalikų kunigą.

Musulmonų rūbai yra opi problema Prancūzijoje, kur yra uždrausti veidą dengiantys šydai. Tačiau nėra jokio draudimo nešioti religinius simbolius ar drabužius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius