-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas V.Putino pakalikas: prancūzų pramogų parko savininkas žavisi Rusija

Prancūzų pramogų parko savininkas, kuris sulaukė prieštaringų vertinimų dėl planų drauge su „juodajame sąraše“ atsidūrusiu rusų bankininku statyti Maskvoje ir Kryme pramogų parkus istorijos tema, šeštadienį gynė savo naująjį partnerį ir kritikavo Europos Sąjungos (ES) sankcijas, kurias pavadino „teroro viešpatavimu“.
Philippe‘as de Villiers su Vladimiru Putinu
Philippe‘as de Villiers su Vladimiru Putinu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Philippe‘as de Villiers yra įkūręs itin populiarų istorinį pramogų parką „Puy du Fou“ netoli Nanto miesto Prancūzijos vakaruose, kuris prieš dvejus metus buvo pripažintas geriausiu pasaulyje pramogų parku. 

Tačiau penktadienio pranešimas, kad jo kompanija stato naujas, rusiškas parko versijas Maskvoje ir Kryme, pasmerktas prieštaringiems vertinimams.

Šie projektai yra bendra konsorciumo „Puy du Fou“ ir rusų bankininko Konstantino Malofejevo įmonė. K.Malofejevas praėjusį mėnesį buvo įtrauktas į asmenų, kuriems ES taiko sankcijas, sąrašą, dėl įtariamo promaskvietiškų separatistų Rytų Ukrainoje finansavimo.

Šeštadienį nebuvo aišku, ar šiuo susitarimu pažeidžiamos sankcijos, nes 50 metų K.Malofejevui taikomi tik ES kelionių draudimas ir turto įšaldymas. Briuselis ir Prancūzijos užsienio reikalų ministerija savo komentarų kol kas nepateikė.

65 metų Ph.de Villiers šeštadienį teisino šį milijardierių ir pavadino jį „atsakingu žmogumi“.

Sankcijos K.Malofejevui „yra pagrįstos tik puolamąja nuomone – jis yra kritikuojamas už tai, kad deklaruoja savo meilę Rusijai“, telefonu AFP sakė Ph.de Villiers.

„Europos Sąjunga grįžo prie teroro viešpatavimo“, – sakė jis.

Jo sūnus Nicolas de Villiers, kompanijos „Puy du Fou“ prezidentas, sakė, kad ES sankcijos nepaveiks jų planų pastatyti daug milijonų eurų atsieisiančius pramogų parkus „Cargrad“ Maskvoje ir Kryme.

„ES sankcijų „Puy du Fou“ netaiko“, – sakė jis ir pridūrė, kad būtų neįsivaizduojama taikyti sankcijas kompanijai „dėl to, kad mes kursime darbo vietas Prancūzijoje ir prisidėsime prie prancūzų įtakos“.

K.Malofejevą, labai religingą Kremliaus sąjungininką, kuris turtus susikrovė iš paprasatųjų akcijų, jis pavadino „žmogumi, turinčiu didelę moralinę galią“.

Susitarimas buvo pasirašytas penktadienį, kitą dieną po to, kai vyresnysis de Villiers, buvęs nacionalistų partijos „Judėjimas už Prancūziją“ vadovas, Krymo Jaltos kurorte susitiko su Vladimiru Putinu.

„Daug europiečių nori ištrūkti iš sankcijų girnų. Europiečiai nori taikos. Jie žavisi tokiais valstybės vadovais, koks esate jūs“, – V.Putinui sakė Ph.de Villiers

Su Rusijos prezidentu jis kalbėjosi beveik valandą, imperatoriškojoje vasaros rezidencijoje, buvusiame caro Nikolajaus II kabinete, o po susitikimo negailėjo pagyrų V.Putinui.

„Po to susitikimo Philippe‘as de Villiers sakė, kad jam padarė didelį įspūdį didi prezidento Putino vizija ir charizma“, – sakoma „Puy du Fou“ pareiškime.

„Daug europiečių nori ištrūkti iš sankcijų girnų. Europiečiai nori taikos. Jie žavisi tokiais valstybės vadovais, koks esate jūs“, – V.Putinui sakė Ph.de Villiers, kurio žodžiai cituojami kompanijos pareiškime.

Jis pridūrė: „Europos ateitis glūdi ne Amerikos žemyne. Ji yra parašyta Europos žemyne. Europai nėra ateities be Rusijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius