Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darvino įtariamasis buvo su sekimo apyranke, bet policijos išvengė daugiau kaip valandą

Australijos šiaurėje esančio Darvino miesto šaudynių įtariamasis, kaltinamas keturių vyrų nužudymu, yra buvęs kalinys ir nešiojo sekimo apyrankę, trečiadienį sakė pareigūnai ir nurodė nedelsiant persvarstyti lygtinio paleidimo procedūras.
Išpuolio vieta Darvine
Išpuolio vieta Darvine / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nelegaliu pompiniu šautuvu apsiginklavęs 45 metų įtariamasis antradienio vakarą Darvine medžiojo vieną konkretų žmogų, sakė policija.

Šaulys, kurį vietos žiniasklaida vadina Benu Hoffmanu, sausio mėnesį buvo lygtinai paleistas iš kalėjimo ir per šaudynes, kai taip pat buvo sužeista viena moteris, buvo su sekimo apyranke, nurodė policija, tačiau jam vis tiek ilgiau kaip valandą pavyko išvengti pareigūnų.

Pranešama, kad B.Hoffmanas turėjo nemažai reikalų su teisėsauga.

Policija sakė tirianti galimas sąsajas su nelegaliomis motociklininkų gaujomis ir narkotikais.

Šiaurės Teritorijos vyriausiasis ministras Michaelas Gunneris sakė, kad tyrimą vykdo 100 policijos pareigūnų ir kad 130 tūkst. gyventojų turinčiame Darvine nustatytos aštuonios nusikaltimo vietos.

M.Gunneris nurodė tuojau pat persvarstyti Šiaurės Teritorijos elektroninio sekimo programą, pagal kurią šiuo metu stebima beveik 200 žmonių.

„Šiaurės Teritorijos vyriausybė padarys visa, ką gali, kad nustatytų, kas nulėmė šiuos tragiškus įvykius ir kaip įvyko šis smurtas, – žurnalistams sakė jis. – Nors neturime priežasties matyti, kad toks įvykis pasikartos, itin svarbu padaryti viską, kad jis nepasikartotų.“

Išpuolio motyvai vis dar nežinomi, bet policija sakė, kad šaudynės nėra susijusios su terorizmu ir kad šaulys „ieškojo vieno asmens“.

Pasak pareigūnų, jie jau pasikalbėjo su tuo žmogumi, kuris šaudynių metu buvo kitoje Australijos valstijoje.

Policijos manymu, panaudotas šautuvas buvo pavogtas prieš daugiau kaip 20 metų.

Šalies žiniasklaida pranešė, kad B.Hoffmanas buvo gerai žinomas glaudžiai Darvino – mažiausios Australijos valstijų ir teritorijų sostinės – bendruomenei.

Liudininkai prisiminė šiurpias antradienio scenas, kaip vyras viename motelyje ėjo iš kambario į kambarį ir šaudė į žmones.

„Jis šaudė į visus kambarius, ėjo į kiekvieną kambarį ieškodamas kažkokio žmogaus ir šaudė į juos visus, o tada pamatėme jį išskubantį, įšokantį į savo pikapą „Toyota“ ir išvažiuojantį“, – nacionaliniam transliuotojui ABC sakė liudininkas Johnas Rose'as.

ABC parodytame reportaže apie įtariamojo areštą matyti ant žemės besiblaškantis įtariamasis, kurį elektros šoku tramdo gerai ginkluoti policininkai. Pasak policijos, trečiadienį įtariamasis tebėra ligoninėje dėl arešto metu patirtų sužeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius