Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugėja žuvusiųjų per sprogimą didžiausioje Venesuelos naftos perdirbimo įmonėje

Per galingą dujų sprogimą didžiausioje Venesuelos naftos perdirbimo įmonėje, kur per parą apdorojama iki 645 tūkst. barelių naftos, šeštadienį žuvo mažiausiai 39 ir buvo sužeista dar daugiau kaip 80 žmonių, pranešė pareigūnai.
Sprogimas didžiausioje Venesuelos naftos perdirbimo gamykloje
Sprogimas didžiausioje Venesuelos naftos perdirbimo gamykloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugiausiai naftos Pietų Amerikoje išgaunančios Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą. „(Nes ši tragedija) paveikia mus visus, didžią venesueliečių šeimą, civilius gyventojus ir kariškius“, – sakė jis, telefonu kalbėdamasis su savo vyriausybės nariais.

Tarp žuvusiųjų yra 18 Nacionalinės gvardijos narių, kurie saugojo šią valstybinės kompanijos „Petroleos de Venezuela“ (PDVSA) naftos perdirbimo gamyklą šalies šiaurės vakaruose esančiame Amvajaus mieste. Taip pat žuvo 15 civilių žmonių, o dar šešių žuvusiųjų tapatybė nenustatyta, sakė viceprezidentas Eliasas Jaua.

Falkono valstijos gubernatorė Stella Lugo anksčiau oficialiajai televizijai sakė, kad tarp aukų yra 10-metis vaikas.

Dar 82 žmonės buvo sužeisti, nurodė sveikatos apsaugos ministrė Eugenia Sader.

15 sužeistųjų vis dar yra ligoninėje, jų būklė vertinama, sakė E.Jaua.

Energetikos ministras Rafaelis Ramirezas nurodė, kad sprogimą sukėlė dujų nuotėkis, bet kodėl taip atsitiko, vis dar neaišku.

„Sprogo dujų debesis, padegdamas mažiausiai dvi saugojimo cisternas ir kitus gamyklos objektus. Tai buvo galingas sprogimas, padaręs apčiuopiamos žalos infrastruktūrai ir namams prie perdirbimo įmonės“, – sakė jis televizijai VTV.

R.Ramirezas, kuris taip pat yra PDVSA prezidentas, sakė, kad gamykla buvo uždaryta, bet jos darbas bus atnaujintas po dviejų dienų.

Preliminariais duomenimis, per sprogimą taip pat buvo apgadinti 209 namai ir 11 parduotuvių, o 13 šeimų namai visiškai sugriuvo, tad jas teko laikinai apgyvendinti vienoje karinio jūrų laivyno bazėje.

Naftą eksportuojančių šalių organizacijai (OPEC) priklausančios Venesuelos Amvajaus įmonė priklauso Paragvanos naftos perdirbimo kompleksui – vienai iš didžiausių pasaulyje degalų gamyklų, kurios pajėgumai – 955 tūkst. barelių per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius