Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Daugiau kaip 145 tūkst. japonų įkurdinta evakuacijos centruose

Nacionalinės policijos agentūros duomenimis, Japonijos evakuacijos centruose lieka daugiau kaip 145 tūkst. žmonių, evakuotų iš stichijos sugriautų ir radiacija užkrėstų šalies rajonų.
Vyras prie savo nuniokoto namo
Vyras prie savo nuniokoto namo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žinyba nurodo, kad jie visi įkurdinti 18 prefektūrų centruose, esančiuose Tohoku regione. Daugiau kaip 52 tūkst. žmonių evakuota iš Mijagio, daugiau kaip 45 tūkst. iš Ivatės ir 24,8 tūkst. iš Fukušimos prefektūrų.

Taip pat pažymima, kad 23 tūkst. žmonių yra kitų prefektūrų evakuacijos centruose, didžioji jų dalis paliko savo namus po katastrofos I-ojoje Fukušimos atominėje elektrinėje.

Kovo 11 dieną 130 km nuo Japonijos Honšiu salos šiaurės rytų pakrantės įvyko 8,9 balo stiprumo (japonų seismologų duomenimis) žemės drebėjimas, kuris sukėlė didžiulį cunamį.

Stichija sugriovė ar apgadino šimtus tūkstančių namų, žuvo ar laikomi dingusiais dešimtys tūkstančių žmonių, tūkstančiai sužeista, šimtai tūkstančių buvo evakuota.

Be to, kai kuriose Japonijos atominėse elektrinėse kilo problemų, rimčiausios – I-ojoje Fukušimos AE, kur sugedus reaktorių aušinimo sistemoms įvyko keletas gaisrų ir sprogimų, radiacija pateko į atmosferą ir vandenį.

20 km spindulio zona nuo Fukušimos AE buvo paskelbta evakuacijos zona, ir visi joje atsidūrusių rajonų gyventojai buvo evakuoti. Rajonų, esančių nuo 20 iki 30 km zonoje nuo AE rekomenduota likti savo namuose arba juos palikti savanoriškai.

Apie 83 proc. kūnų, kurie buvo surasti po kovo 11 dienos žemės drebėjimo ir cunamio Japonijoje, atpažinti ir atiduoti giminaičiams, pranešė televizija NHK, remdamasi policijos informacija.

Pasak policininkų, šiuo metu žuvusiųjų ir dingusiųjų sąrašuose yra 26 tūkst. 848 žmonių pavardės. Pirmadienį, 19 val. vietos laiku žuvusiųjų buvo 13 130, o dingusiųjų be žinios – 13 718 žmonių.

Televizijos NHK duomenimis, trys Mijagio prefektūros municipalitetai negali suskaičiuoti, kiek žmonių dingo be žinios. Tačiau, kaip pažymi televizijos kompanija, tam tikros pažangos pavyko pasiekti paieškos operacijoje 20 km spinduliu nuo I-osios Fukušimos AE.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius