Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau kaip 20 metų už policininko nužudymą kalėjusio australo nuosprendis buvo anuliuotas

Australo, kuris buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos dėl aukšto rango policijos pareigūno nužudymo, nuosprendis penktadienį buvo panaikintas – po beveik 20 kalėjime praleistų metų.
Kalėjimas
Kalėjimas / Photos.com

68 metų Davidas Eastmanas 1995-aisiais buvo nuteistas už Australijos federalinės policijos komisaro pavaduotojo Colino Winchesterio nužudymą. Šis pareigūnas – aukščiausio rango nužudytas australų policininkas – buvo nušautas 1989 metais.

D.Eastmanas, kuris anksčiau dirbo Finansų ministerijoje, penktadienį, sutikęs su griežtomis sąlygomis, buvo paleistas už užstatą.

68 metų Davidas Eastmanas 1995-aisiais buvo nuteistas už Australijos federalinės policijos komisaro pavaduotojo Colino Winchesterio nužudymą

Tačiau jį nurodyta iš naujo teisti Australijos sostinės teritorijos Aukščiausiajame Teisme, kuris anuliavo nuosprendį, nes prieš jį „vis dar yra stiprių ... netiesioginių argumentų“.

D.Eastmanas visuomet tvirtindavo esąs nekaltas ir ne kartą skundė savo nuosprendį. Gegužės mėnesį tyrimas nustatė, kad „jam nebuvo surengtas teisingas teismas“, ir rekomendavo atmesti jo nuosprendį.

Teismas sutiko, kad buvo „didelių trūkumų“ dėl kaltintojų iškviesto pagrindinio teismo medicinos eksperto liudijimo.

1989 metų sausio 10 dieną C.Winchesteriui buvo du kartus iš arti šauta į galvą, kai jis lipo iš automobilio netoli savo namų Kanberoje.

Buvo spėliojama, kad jo žmogžudystė galėjo būti organizuoto nusikalstamumo užsakymas, bet buvo areštuotas D.Eastmanas.

Policija įtarė, jog jis grasino C.Winchesteriui, nes šis nepadėjo panaikinti jam pateikto kaltinimo užpuolimu, kuris, kaip jis baiminosi, galėjo pakenkti jo karjerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius