Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau kaip pusė ukrainiečių pritartų deryboms su Rusija dėl taikos Donbase

Ukrainoje 50,9 proc. gyventojų galvoja, kad dėl taikos Donbase reikia derėtis ir su Rusija, ir su jos remiamų separatistinių Rytų Ukrainos darinių atstovais, rodo Kijevo tarptautinio sociologijos instituto (KMIS) atlikta apklausa.
Geležinkelio bėgių į Rytų Ukrainą blokada
Geležinkelio bėgių į Rytų Ukrainą blokada / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuo metu 38,9 proc. apklaustųjų sakė, kad dėl taikos Donbase negalima daryti nuolaidų Maskvai ir separatistams.

2014 metų vasarį proeuropietiškam liaudies sukilimui nuvertus ankstesnį Kremliui palankų Ukrainos prezidentą ir jo vyriausybę, Rusija užėmė ir aneksavo Krymo pusiasalį, o Maskvos remiami separatistai perėmė kontrolę didelėje teritorijoje Rytų Ukrainoje, dar vadinamoje Donbasu. Teberusenantis konfliktas šiame regione nusinešė apie 13 tūkst. gyvybių.

52,4 proc. ukrainiečių mano, kad Ukraina ateityje nugalės Rusiją, 10,5 proc. galvoja, kad bus atvirkščiai, o 34,5 proc. negalėjo atsakyti į šį klausimą, rodo apklausa.

56,6 proc. respondentų sakė, kad ateityje šalis pasieks taiką ir normalizuos santykius su Rusija. 30,1 proc. teigė galvojantys, kad ateityje Ukrainos santykiai su Rusija bus įtempti ar konfliktiški.

52 proc. respondentų nuomone, Ukrainai svarbiausia nepriklausomybė ir sienų vientisumas; 32,6 proc. apklaustųjų nurodė, kad svarbiausias dalykas yra piliečių gerovė. Tuo pačiu 53,3 proc. respondentų nurodė, kad dabar svarbiausia stiprinti ekonomiką, o 34,5 proc. sakė, kad svarbiausia laimėti karą.

Spalio 17–24 dienomis atliktos apklausos rezultatai trečiadienį buvo pristatyti spaudos konferencijoje naujienų agentūros „Interfax“ Ukrainos redakcijoje.

Apklausoje telefonu dalyvavo 1 502 respondentai – atsitiktinai atrinktų mobiliųjų telefonų numerių savininkai Ukrainos vyriausybės kontroliuojamoje teritorijoje. Paklaidos riba neviršija 2,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius