Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dauguma kinų mano, kad kils Kinijos karas su Japonija

Net 53 proc. respondentų Kinijoje mano, kad karas tarp Japonijos ir Kinijos įsiplieks jau šio dešimtmečio pabaigoje, rašo naujienų svetainė time.com. Apklausa dar kartą patvirtino, kad santykiai tarp dviejų Azijos šalių pastaruoju metu ir toliau lieka įtempti.
Kinas
Kinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Karas Japonija Kinija

Tai, kad karas tarp dviejų kaimyninių valstybių įvyks dar prieš 2020 m. mano 53 proc. kinų ir 29 proc. japonų. Apklausą Kinijoje vykdė laikraštis „China Daily“, o Japonijoje nevyriausybinė organizacija „Genron“.

Šiuo metu fiksuojamos rekordinės pasitikėjimo savo kaimyne žemumos abiejose valstybėse. 93 proc. respondentų Japonijoje teigė turintys neigiamą įvaizdį apie Kiniją, o Kinijoje neigiamai atsiliepiančių apie Japoniją yra 87 proc.

Santykiai tarp Kinijos ir Japonijos pablogėjo 2013 m. dėl ginčytinų salų Rytų Kinijos jūroje. Abiejų šalių diplomatai kaltino vieni kitus elgiantis kaip Voldemortas, turėdami omenyje juodąjį magą iš „Hario Poterio“ knygų serijos.

Nors karinga retorika abiejose šalyse ir atlėgo, tačiau tiek Kinijos, tiek Japonijos visuomenėse gaji neapykanta savo kaimynams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius