Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dauguma vokiečių nekaltina Angelos Merkel dėl sprendimo įsileisti pabėgėlius

Trys ketvirtadaliai vokiečių pripažino, kad saugumo ir terorizmo grėsmės temos vyraus kitais metais vyksiančiuose parlamento rinkimuose, rašo „Politico“.
3. Angela Merkel – Vokietijos kanclerė
Angela Merkel – Vokietijos kanclerė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Angela Merkel sulaukė politinio sprendimo dėl savo atvirų durų politikos pabėgėliams po atakos Kalėdų mugėje Berlyne. Tiesa, trečiadienį išplatinta apklausa rodo, kad vokiečiai nekaltina kanclerės dėl prieštaringo sprendimo.

„Forsa“ apklausų kompanijos atlikta ir žurnale „Stern“ paviešinta apklausa parodė, kad 68 procentai vokiečių nemano, kad A.Merkel turėtų prisiimti kaltę dėl atakos, kurios metu sunkvežimis rėžėsi į žmonių minią ir nusinešė 12 gyvybių.

Įtariamas šios atakos organizatorius 24 metų tunisietis Anisas Amri buvo nukautas Italijos policijos Turino mieste. Prieš ataką buvo atmestas jo prieglobsčio prašymas Vokietijoje ir A.Amri turėjo būti deportuotas.

Didžioji dauguma apklausos dalyvių iš 28 proc. dėl atakos kaltinančių A.Merkel politinius sprendimus simpatizuoja kraštutinių dešiniųjų „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) politiniam judėjimui.

93 proc. apklaustų „Alternatyva Vokietijai“ narių teigė, kad būtent kanclerė A.Merkel turėtų prisiimti atsakomybę dėl grėsmių, kilusių po daugiau kaip milijono pabėgėlių įsileidimo.

„Stern“ paskelbto sociologinio tyrimo duomenys rodo, kad AfD nesugebėjo patraukti daugiau rinkėjų, nepaisant kritikos A.Merkel sprendimams. Kraštutinių dešiniųjų partiją vis dar remia tie patys 12 proc. apklaustųjų.

Tuo metu A.Merkel krikščionys demokratai sugebėjo padidinti populiarumą dviem procentais ir pasiekė 38 proc. ribą.

Tarp krikščionių demokratų rinkėjų net 80 proc. išreiškė palaikymą kanclerės sprendimui priimti pabėgėlius ir nekaltino jos dėl pastarųjų metų teroro atakų.

Tiesa, didžioji dauguma apklaustų rinkėjų pripažino, kad saugumo problemos bus viena pagrindinių artėjančių rinkimų temų.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 svarbiausių rinkimų 2017-aisiais: nuo išbandymo Angelai Merkel iki Kinijos politbiuro formavimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius