Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davė sūnui pavairuoti: tragiška „Aeroflot“ lėktuvo katastrofa

Kadaise lėktuve ne tik buvo galima rūkyti, bet ir atsitiktinai užklysti į pilotų kabiną. Žinoma, tai draudžiama jau daugelį metų, o prieigą prie pilotų turi tik tam tikri įgulos nariai. Jei taip būtų buvę 1994 m., kai „Aeroflot“ piloto sumanymas pakviesti dukrą ir sūnų į pilotų kabiną baigėsi tragedija...
„Aeroflot“
„Aeroflot“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

1991 m. žlugus SSRS, Rusijos oro linijų bendrovė „Aeroflot“ susidūrė su sunkumais, ypač prisitaikydama prie Vakarų verslo normų ir modelių. „Aeroflot“ jau seniai buvo žinoma kaip bendrovė, kurios įgulos yra neaukštos kvalifikacijos ir prastai apmokytos. Todėl „Aeroflot“ nusprendė pradėti naudoti Vakarų šalyse pagamintus orlaivius, kol Rusija pati sugebės pasigaminti modernių orlaivių.

Žinoma, kad kiekvienas perėjimas prie naujos technologijos reikalauja laiko, darbo ir patirties. Priešingu atveju, nelaimingi atsitikimai neišvengiami. Patirtis ir žinios ypač svarbios kritinėse situacijose, kai kyla sumaištis ir šokas. Deja, 1994 m. kovo 23 d. „Aeroflot“ lėktuvo „Airbus A310“, skridusio iš Maskvos į Honkongą, įgula šių žinių ir patirties neturėjo.

1991 m., netrukus po SSRS žlugimo, „Aeroflot“ išsinuomojo penkis „Airbus A310“. Šio lemtingo skrydžio pilotas buvo Andrejus Danilovas, turintis 950 valandų skrydžių patirtį. Antrasis pilotas buvo Igoris Piskarevas, turintis mažiau nei 500 valandų darbo patirtį.

Šiuolaikiniai saugos standartai

Po tragiškų rugsėjo 11-osios įvykių Jungtinėse Amerikos Valstijose galimybė patekti į pilotų kabinas buvo labai apribota. Paprastai į vidų įleidžiami tik pilotai ir techninės priežiūros personalas, jei tam yra rimta priežastis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius