Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davidas Cameronas: ES per didelė ir per daug nurodinėja

Europos Sąjungos (ES) lyderiams antradienį susitikus aptarti, kaip reaguoti į skaudžią nesėkmę Europos Parlamento rinkimuose, kuriuose reikšmingų laimėjimų pasiekė radikalios ir prieš dabartinį politinį elitą nusistačiusios partijos, Didžioji Britanija, Vokietija ir Prancūzija paragino reformuoti bloką.
Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas
Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Euroskeptiškų politinių jėgų sustiprėjimas įrodo, kad ES yra per didelė ir per daug nurodinėja, sakė britų vyriausybės vadovas Davidas Cameronas, atvykęs į neformalų Bendrijos lyderių susitikimą, kuris buvo surengtas aptarti situacijai po rinkimų ir nuspręsti, kokių veiksmų reikėtų imtis.

Šis balsavimas yra aiški žinia, kad mes negalime tiesiog nereaguoti ir toliau gyventi kaip gyvenę, pabrėžė D.Cameronas.

„Europa tapo per didele, per daug nurodinėjančia, per daug besikišančia, ir turi sutelkti dėmesį į augimą bei nedarbo mažinimą“, – sakė britų premjeras.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, kurio partija patyrė gėdingą pralaimėjimą kraštutinių dešiniųjų Nacionaliniam frontui (FN), taip pat pažėrė kritikos Briuseliui.

„Europa turi atkreipti dėmesį į tai, kas nutiko Prancūzijoje“, – sakė F.Hollande'as apie rinkimus, kuriuose triumfavo FN.

Prezidento Socialistų partija, gavusi vos 14 proc. balsų, liko tik trečia, į priekį praleidusi ir opozicinę centro dešiniąją Sąjungą už liaudies judėjimą (UMP).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius