-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davidas Cameronas grasina Rusijai naujomis sankcijomis

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas prabilo apie griežtesnių sankcijų prieš Rusiją galimybę, prorusiškiems teroristams rytų Ukrainoje numušus oro kompanijos „Malaysia Airlines“ lainerį „Boeing 777”, praneša „Huffington Post“.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Cameronas teigė, kad Europa ir visos Vakarų šalys privalo visiškai pakeisti savo požiūrį į Rusiją, jei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nepakeis savo pozicijos.

Šis D.Camerono pareiškimas pasirodė po to, kai naujasis Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Philipas Hammondas pareiškė, kad Maskva deda nepakankamai pastangų tam, kad pažabotų prorusiškus teroristus Ukrainoje.

JAV ir ES šalys prieš keleivinio lainerio numušimą jau buvo įvedusios griežtesnes sankcijas Rusijai, tačiau D.Cameronas neatmeta papildomų sankcijų galimybės.

Philipas Hammondas pareiškė, kad Maskva deda nepakankamai pastangų tam, kad pažabotų prorusiškus teroristus Ukrainoje.

„Didėjantis turimų įkalčių skaičius patvirtina, kad lėktuvas buvo numuštas iš separatistų kontroliuojamos teritorijos“, – tvirtino D.Cameronas britų laikraščiui „The Sunday Times“.

„Šis išpuolis yra Rusijos atlikto suverenios valstybės destabilizavimo išdava. Ji įvyko todėl, kad buvo pažeistas Ukrainos teritorinis vientisumas ir ginklais remiami sukilėliai. Turime imtis veiksmų“, – teigė Didžiosios Britanijos premjeras.

D.Cameronas teigė, kad jeigu V.Putinas nepakeis savo požiūrio į Ukrainą, tuomet Vakarai privalo permąstyti savo santykius su Rusija.

„Kalbu ne apie karinius veiksmus, tačiau pats metas panaudoti savo turimą įtaką ir jėgą“, – pabrėžė Didžiosios Britanijos politikas.

„Mūsų ekonomikos yra stiprios ir augančios. Kartais mes elgiamės taip, lyg mums būtų reikalinga Rusija labiau, negu jai mes. Tačiau Rusijai reikalingas priėjimas prie Europos rinkų, Europos kapitalo ir technologinių žinių“, – tvirtino D.Cameronas.

Jis taip pat pabrėžė, kad nesiekia konfrontacijos su Maskva, bet Vakarai privalo neišduoti principų, sudarančių sąlygas taikai Europos žemyne. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius