-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davidas Cameronas konstatavo moralinę britų degradaciją

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pirmadienį pareiškė, kad pagrindinė riaušių šalyje priežastis – moralinė britų visuomenės degradacija. Šią ministro pirmininko kalbą cituoja ir komentuoja visa Britanijos žiniasklaida.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Camerono nuomone, vyriausybė privalo riaušininkams duoti atkirtį ne tik saugumo priemonių sugriežtinimu, bet ir socialinės sferos reformomis. „Mums ilgą laiką trūko valios suprantamai paaiškinti žmonėms, kas yra gerai, o kas blogai“, – konstatavo premjeras.

D.Cameronas išvardijo tokius Britanijos jaunimo moralinio nuopolio požymius kaip neatsakingumas, egoizmas, siekimas elgtis taip, kaip norisi, nekreipiant dėmesio į kitus.

„Vaikai be tėvų. Mokyklos be disciplinos. Apdovanojimai be nuopelnų ir nusikaltimai be bausmių. Teisės be atsakomybės. Nekontroliuojamos žmonių bendruomenės“, – vardijo silpnąsias Britanijos visuomenės vietas premjeras.

Tačiau, kaip pareiškė D.Cameronas, jis turi valios, kad „imtų ir išspręstų“ šias problemas. Pasak premjero, turi ne tik būti sugriežtintos bausmės už dalyvavimą gatvių gaujose, bet ir atliekamas auklėjamasis darbas švietimo įstaigose bei socialinėse organizacijose. D.Camerono teigimu, paaugliai turi pajusti ir suvokti, kad darydami gera kitiems jie užsitikrina gerą elgesį su jais pačiais.

Tiek D.Camerono vyriausybė, tiek ir aukščiausi šalies policijos vadovai sulaukė griežtos žiniasklaidos ir visuomenės veikėjų kritikos dėl pasyvių veiksmų per rugpjūčio pradžioje didžiausiuose Britanijos miestuose nuvilnijusias riaušes.

Iki rugpjūčio 14 dienos iš viso už dalyvavimą riaušėse buvo sulaikyta per 1,4 tūkst. žmonių, daugeliui iš jų buvo pareikšti kaltinimai. Tačiau pačių riaušių metu policininkai stovėjo nuošalyje, beveik netaikė jokių specialiųjų priemonių riaušininkų atžvilgiu ir nemėgino jų sulaikyti su įkalčiais arba nusikaltimo vietoje.

Daugeliui nuostabą sukėlė tai, kad riaušėse dalyvavo ne tik ties visuomenės užribiu egzistuojantys individai iš vargingų rajonų, tačiau ir aprūpinti jaunuoliai iš pasiturinčių šeimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius