-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davidas Cameronas nelegalams: kai jus rasime, išsiųsime

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas dar labiau sugriežtino retoriką dėl imigrantų, žadėdamas kruopščiau ieškoti neteisėtai apsistojusių ir siųsti juos namo. Analitikai sako, kad britų konservatoriai taip iš paskutiniųjų bando susigrąžinti rėmėjus, perbėgusius į euroskeptiškos Nepriklausomybės partijos pusę.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D. Cameronas net pasikvietė televizijos komandą, kuri filmavo, kaip premjeras kartu su vidaus reikalų sekretore Theresa May padeda pareigūnams tikrinti namus, kuriuose jie įtaria neteisėtai apsistojus imigrantus.

Priimame visą eilę pakeitimų, kurie žmonėms siunčia tokią žinią: jei atvykote neteisėtai, mes jums sutrukdysime įsikurti, pirkti automobilį, dirbti ar atidaryti banko sąskaitą. O kai jus rasime, užtikrinsime, kad būtumėte išsiųsti atgal į savo šalį, – teigia Britanijos premjeras.

Reidus seka dar griežtesnis, lapkritį įsigaliosiantis, įstatymas. Pagal jį darbo ieškoti atvykę iš Europos Sąjungos galės tik tris mėnesius gauti bedarbio išmokas ir išmokas už vaikus. Anksčiau tokios išmokos galiojo pusmečiui.

D. Cameronas žada kruopščiau ieškoti ir sukčių, apgaulės būdu siekiančių leidimo gyventi, pavyzdžiui, apsimetėlių studentų.

„Priimame visą eilę pakeitimų, kurie žmonėms siunčia tokią žinią: jei atvykote neteisėtai, mes jums sutrukdysime įsikurti, pirkti automobilį, dirbti ar atidaryti banko sąskaitą. O kai jus rasime, užtikrinsime, kad būtumėte išsiųsti atgal į savo šalį“, – teigia Britanijos premjeras.

Apklausos rodo, kad, artėjant kitų metų rinkimams į parlamentą, tarp labiausiai britams rūpimų temų – imigracija. O D. Camerono konservatoriai priversti griežtini toną, nes manantieji, kad jų imigracijos politika per švelni, balsuoja už Nepriklausomybės partiją, laimėjusią  rinkimus į Europos Parlamentą. 

Per D. Camerono vyriausybės valdymo laikotarpį metinis imigrantų skaičius sumažėjo nuo 600 tūkst. iki 500 tūkst., bet premjeras siekia dar mažesnio rezultato.

Tuo metu ES tokią konservatorių retoriką kritikuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius