Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davidas Cameronas pasirengęs atmesti blogą ES susitarimą dėl Britanijos ateities

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas ketvirtadienį pagrasino išeiti iš Europos Sąjungos vadovų susitikimo be sutarties, nes jo kolegos yra perspėję, kad jie nesieks bet kokia kaina stabdyti Britanijos išstojimo iš Bendrijos.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Aš kausiuosi už Britaniją. Jeigu galėsime suderinti gerą sutartį, aš ją priimsiu, bet nesutiksiu su tokia sutartimi, kuri nepatenkins mūsų poreikių“, – sakė D.Cameronas žurnalistams atvykęs į susitikimą Briuselyje.

D.Camerono pateikti keturi kertiniai reikalavimai – galimybė apriboti socialines lengvatas atvykėliams, siekiant pažaboti imigraciją; saugikliai, užtikrinantys, kad Jungtinė Karalystė nebus spaudžiama įsivesti euro; konkurencingumą didinančios priemonės ir galimybė neprisidėti prie glaudesnės ES integracijos – atskleidė aštrius nesutarimus, kuria kryptimi turėtų judėti Europos Sąjunga.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as pareiškė, kad Europos Sąjungos susitarimas su Didžiąja Britanija yra „įmanomas“, tačiau atmetė bet kokias sąlygas, kurios stabdytų Bendriją, kylant susirūpinimui dėl saugiklių euro zonai nepriklausančioms valstybėms.

„Susitarimas yra įmanomas, jeigu bus įgyvendintos tam tikros sąlygos, – sakė F.Hollande'as, atvykęs į viršūnių susitikimą Briuselyje. – Tačiau nė viena šalis negali turėti veto teisės, mes negalime stabdyti Europos pažangos“.

A.Merkel, neabejotinai viena įtakingiausių Bendrijoje, anksčiau pasiūlė palaikymą Britanijos premjerui – su sąlyga, kad bet kokie pokyčiai nesukels grėsmės fundamentalioms ES vertybėms, kaip, pavyzdžiui, laisvas žmonių judėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius