-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davidas Cameronas su Irano lyderiu per istorines derybas tarėsi dėl veiksmų prieš džihadistus

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas trečiadienį stengėsi užsitikrinti Irano prezidento Hassano Rouhani pagalbą kovoje prieš džihadistus Sirijoje, abiejų šalių lyderiams susitikus pirmąkart per pastaruosius 35 metus.
Davidas Cameronas ir Hassanas Rouhanis
Davidas Cameronas ir Hassanas Rouhanis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Premjero biuro Dauningo gatvėje atstovas sakė, kad D.Cameronas ir H.Rouhani pritarė, jog „visos regiono valstybės turi daugiau nuveikti, kad visas teroristų grupuotes atkirstų nuo pagalbos, įskaitant finansinę pagalbą“, tačiau nepaskelbė apie jokį glaudesnį bendradarbiavimą.

Šis Britanijos premjeros ir Irano prezidento susitikimas buvo pirmasis nuo 1979 metų islamo revoliucijos. 

„Premjeras ir prezidentas atkreipė dėmesį į grėsmę, kurią visam regionui kelia ISIL“, – sakė britų atstovas, vartodamas grupuotės, anksčiau vadintos „Irako ir Levanto islamo valstybė“, o vėliau persivadinusios „Islamo valstybe“ (IS), akronimą.

Šis Britanijos premjeros ir Irano prezidento susitikimas buvo pirmasis nuo 1979 metų islamo revoliucijos. Jis buvo surengtas Britanijos misijoje prie Jungtinių Tautų (JT), Generalinės Asamblėjos kuluaruose.

H.Rouhani socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė dvi nuotraukas, kuriose jis matomas su D.Cameronu, o savo žinutėje parašė: „Viena valanda konstruktyvaus ir pragmatiško dialogo, nauja perspektyva.“

„Pirmasis JK (Jungtinės Karalystės) ir Irano valstybių vadovų susitikimas per 35 metus“, – pridūrė jis, nors D.Cameronas tėra Britanijos vyriausybės vadovas, o valstybei formaliai vadovauja karalienė Elizabeth II. 

H.Rouhani pirmadienį sakė, kad jo regiono žmonės „ginasi ... nuo teroristų“ ir kad Iranas prisidės prie tų pastangų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius