Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Debatai JAV: Barackas Obama ketina atkeršyti Mittui Romney

Antrose JAV kandidantų į prezidentus debatuose Barackas Obama ketina atkeršyti savo varžovui Mittui Romney. Anot spaudos, B.Obama turi veikti sparčiai, nes apklausos sparčiai gerėja konkurento naudai. Tiesa, manoma, kad šįkart debatuose B.Obamai turėtų labiau pasisekti.
Mittas Romney ir Barackas Obama
Mittas Romney ir Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Energingas, atsikertantis, orientuotas į ateitį, jautrus rinkėjų poreikiams: taip turėtų atrodyti B.Obama šį vakarą, 21 val. JAV laiku prasidėsiančiuose debatuose. M.Romney, žinoma, bandys užkirsti kelią geram B.Obamos įvaizdžiui.

Pirmuose debatuose, kurie Denveryje vyko spalio 3 dieną, respublikonų kandidatas kandidatuose pasirodė geriau nei prezidentas B.Obama. Prieš 67 mln. žiūrovų jis atrodė irzlus ir apatiškas. 

Apklausos rodė, kad B.Obama pagrindinėse valstijose gerokai pirmauja, tačiau po debatų jo persvara ištirpo. Laikraštis „USA Today“ pirmadienį skelbia apklausos rezultatus, kurioje M.Romney atsidūrė priekyje. Respublikonui ypač palanki didelė rinkėjų grupė – moterys. Joms M.Romney yra simpatiškas ir „įtikinantis“. 

Po Denveryje vykusių debatų šalies prezidentas teisinosi „turėjęs prastą naktį“. Tačiau B.Obama ruošiasi kerštui. Jau tris dienas jis ruošiasi debatams Virdžinijoje esančiose atostogų viloje. 

Anot welt.de, M.Romney, žinoma, rengiasi taip pat ne ką mažiau. Kol B.Obama savaitgalį lankėsi rikimų kampanijos biure, valgė picą ir atsakinėjo į rinkėjų skambučius, M.Romney koncentravosi vien tik į debatus. 

Denverio nesėkmė šiandien B.Obamos neturėtų aplankyti, skelbia vokiečių spauda. Niujorko valstijoje esančiame Hofstra universitete vykstančių debatų metus klausimus galės užduoti piliečiai. Šis „miesto rotušės“ formatas yra palankesnis. 

Abiems kandidatams šiandien vėl teks atsakyti į sudėtingus klausimus. Ignoruoti klausimus, šaipytis iš priešininko ir tyčiotis debatuose draudžiama. Per pusantros valandos bus paliestos įvairiausios temos – nuo užsienio politikos iki gėjų santuokų, nuo abortų iki valstybės skolos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius