-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl bombos Taimso aikštėje sulaikytas pirmas įtariamasis iš Pakistano

Dėl nepavykusio teroro išpuolio Niujorko Taimso aikštėje JAV teisėsaugos pareigūnai sulaikė pirmą įtariamąjį, praneša AFP.
Evakuotas Taimso skveras
Teroro išpuolio Taimso aikštėje išvengta tik dėl atsitiktinumo. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

MSNBC duomenimis, tai iš Pakistano kilęs JAV pilietis Shahzadas Faisalas, nuolat gyvenantis Konektikute. 30 metų įtariamasis buvo sulaikytas J.F.Kennedy oro uoste, kai mėgino įsėsti į lėktuvą. Kur ketino skristi ieškomas asmuo, netikslinama.

CNN duomenimis, šiuo metu FTB agentai ieško dar kelių asmenų – juos taip pat ketinama apklausti dėl mėginimo įvykdyti teroro išpuolį. Daugiau duomenų apie tyrimo eigą kol kas neskelbiama.

Kiek anksčiau skelbta, kad JAV pilietybę įgijęs įtariamasis pastaruosius kelis mėnesius praleido Pakistane ir grįžo į JAV prieš pat incidentą Niujorko aikštėje.

Ir „CBS News“, remdamasi savo šaltiniais, praneša, kad teroro akto tyrėjai ieškojo iš Pakistano kilusio amerikiečio. Nustatyti įtariamojo tapatybę padėjo daiktiniai įrodymai, aptikti užminuotame automobilyje.

Pasak šaltinių, buvęs automobilio, į kurį buvo padėta savadarbė bomba, savininkas jo pirkėją apibūdino kaip jaunuolį, turintį lotynų amerikiečio ar išeivio iš Artimųjų Rytų bruožų.

Buvęs 1993 m. visureigio „Nissan Pathfinder“ savininkas taip pat pasakojo, kad pirkėjas atsiliepė į jo skelbimą internete ir už automobilį sumokėjo 1 300 dolerių grynaisiais. Pardavėjas tikina neatsimenantis mašiną nupirkusio asmens pavardės.

AFP savo ruožtu, remdamasi neįvardintu šaltiniu teisėsaugos institucijose, praneša, kad „Nissan Pathfinder“ pirkėjas ir yra ieškotasis pakistanietis. Agentūros duomenimis, įtariamasis gyvena Konektikuko valstijoje.

Taip pat skaitykite, kokios teroro organizacijos gali būti susijusios su nepavykusiu išpuoliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius