Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl bombų grėsmės Anglijoje evakuota 14 mokyklų

Antradienio rytą Anglijoje iš mokyklų evakuota tūkstančiai vaikų dėl pranešimų apie mokymo įstaigose galimai padėtus sprogmenis. Pranešimus gavo Londono, Kornvalio ir Vest Midlands specialiųjų tarnybų darbuotojai.
Pranešus apie sprogmenis 14 Anglijos mokyklų, pavojingų medžiagų nerasta.
Pranešus apie sprogmenis 14 Anglijos mokyklų, pavojingų medžiagų nerasta. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Londone evakuotos Richard's Lodge bei Raynes Park vidurinės mokyklos, kurioms pranešta, kad jų patalpose paliktas įtartinas prietaisas. Metropoliteno policijos atstovai pranešė, kad vaikai buvo evakuoti imantis atsargumo priemonių, kol buvo tiriami pranešimai ir išsiaiškinta, kad pavojaus nėra.

Praėjusią savaitę panašių grasinimų sulaukė keletas kitų mokyklų.

Tą patį rytą panašius grasinimus gavo ir Vest Midlands policija, išsiuntusi specialiuosius pareigūnus į mokyklas Sandvelyje, Dudlyje ir Birmingeme. Vaikai ir darbuotojai išvesti iš Oldbury akademijos, Holly Lodge vidurinės mokyklos, Bristnal Hall akademijos, George Slater vidurinės mokyklos, Earls vidurinės mokyklos, Four Dwellings aukštesniosios mokyklos ir kitų.

Patikrinimus atlikę pareigūnai pranešė, kad grasinantys skambučiai buvo gauti apie 9 valandą ryto vietos laiku, tačiau visi jie pasirodė besą apgaulingi. Praėjusią savaitę panašių grasinimų sulaukė keletas kitų mokyklų. Į tai atsižvelgę pareigūnai tvirtino, jog pranešimų braižas – toks pat, tad akivaizdu, kad kažkas nevykusiai pokštauja.

Kol kas policija negali patvirtinti, kad apie sprogmenis visose mokyklose pranešė tas pats asmuo. Pareigūnai dėl 14 melagingų skambučių pradėjo tyrimą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius