-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl federalinių įstaigų uždarymo JAV nacionalinė Kalėdų eglė per šventes liks neapšviesta

JAV federalinių įstaigų dalinis uždarymas neleidžia pataisyti girliandų ant nacionalinės Kalėdų eglės, kurias neseniai sugadino vienas į skarotąją įsiropštęs vyriškis, pirmadienį pranešė laikraštis „The Hill“, remdamasis JAV nacionalinių parkų tarnyba (NPS). Pasak NPS atstovo, dėl šios priežasties pagrindinė šalies kalėdinė eglutė liks be šviesų ir norintieji negalės jos apžiūrėti.
JAV nacionalinė Kalėdų eglė
JAV nacionalinė Kalėdų eglė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sustabdžius federalinių institucijų veiklą, Baltųjų rūmų lankytojų centras ir teritorija, kurioje stovi nacionalinė kalėdinė eglė, bus uždaryti“, – sakoma NPS svetainėje paskelbtame pranešime.

Penktadienį buvo pranešta, kad nežinomas asmuo pabandė įsiropšti į pagrindinę šalies kalėdinę eglę, stovinčią netoli Baltųjų rūmų esančiame parke.

Policijos pareigūnai nurodė, kad vyras buvo patyręs emocinį pakrikimą. Pareigūnams įkalbėjus jį nulipti nuo medžio, jis buvo išsiųstas psichiatrinei apžiūrai.

Per šį incidentą nukentėjo dalis girliandos lempučių.

JAV vyriausybinėse įstaigose šeštadienį prasidėjo kalėdinis uždarymas, Kongresui nepriėmus federalinių išlaidų projekto ir neradus sprendinio dėl prezidento Donaldo Trumpo reikalavimo skirti lėšų sienos statybai pasienyje su Meksika.

Dėl federalinių įstaigų veiklos sustabdymo daugybė JAV nacionalinių parkų ir kitų lankomų vietų buvo priversti užsidaryti arba mažinti savo darbuotojų skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius