Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl gausaus sniego Šveicarijos Alpių kurorte Cermoje įstrigo 13 tūkst. turistų

Dėl smarkaus snygio viename Šveicarijos populiariausių slidinėjimo kurortų Cermoje įstrigo apie 13 tūkst. turistų, antradienį pranešta iš šio Alpių kurorto.
Gausus sniegas Šveicarijos Alpių kurorte Cermate
Gausus sniegas Šveicarijos Alpių kurorte Cermate / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sniegas užblokavo į kurortą pietiniame Šveicarijos Valė kantone vedančius kelius ir geležinkelius, taip pat vietomis dingo elektra, naujienų agentūrai AFP sakė kurorto atstovė Janine Imesch.

„Cermoje dabar yra apie 13 tūkst. turistų“, – sakė ji, o kurorto tinklalapyje perspėjama, kad šiuo metu atvykti ir išvykti neįmanoma.

Pagrindinis privažiavimas prie kurorto uždarytas nuo ankstyvo pirmadienio, o traukiniai sustabdyti pirmadienį vakare, sakė ji.

Cerma turi apie 5 500 gyventojų ir miestelio viešbučiuose ir nuomojamuose apartamentuose talpina maždaug 13 400 turistų.

Tačiau kol kas įstrigę turistai negalės pasinaudoti gausybe iškritusio sniego dėl vietovėje tvyrančios didelės griūčių rizikos.

„Neįmanoma pajudėti nei žemyn nuo kalno, nei į šonus, tačiau nieko tokio, tai romantiška“, – sakė J.Imesch ir pridūrė, kad „nėra jokios panikos“.

Planuojama virš vietovės paleisti žvalgybinį lėktuvą, išsiaiškinti situaciją ir nuspręsti, kokių veiksmų reikėtų imtis toliau.

Valė kantone dėl stipraus snygio izoliuoti keli kaimeliai, viename jų, Simplone, per 24 valandas iškrito du metrai sniego, praneša naujienų agentūra ATS.

Dėl griūčių rizikos, bei purvo, akmenų nuošliaužų ir potvynių Valė kantone teko uždaryti kai kuriuos kelius. Pasak regiono policijos šiuo metu yra didžiausia įmanoma griūčių tikimybė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gausus sniegas Šveicarijos Alpių kurorte Cermate
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gausus sniegas Šveicarijos Alpių kurorte Cermate

Tuo metu žemiau esančiose vietose dėl stiprių liūčių atsargumo sumetimais teko evakuoti žmones, pavyzdžiui apie 20 žmonių iš mažyčio kaimelio Eiholco ir iš kito kaimelio Moteko, pranešė transliuotojas RTS.

Už Valė ribų, Berno kantone, Vengeno kaime, antradienį turėjusi vykti vyrų Pasaulio taurės kalnų slidinėjimo treniruotė atšaukta dėl sniego ir stipraus vėjo, praneša organizatoriai.

Naktį iki 200 kilometrų per valandą pasiekę vėjai taip pat pridarė žalos trasos infrastruktūrai, ypač finišo vietai, kur buvo pastatytos palapinės ir stendai. Pati trasa nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius