-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl išlikimo kovojanti „WikiLeaks“ patyrė skaudų finansinį smūgį

Slaptus JAV vyriausybės dokumentus skelbianti interneto svetainė „WikiLeaks“ šeštadienį susidūrė su nauja grėsme savo išlikimui – internetinė atsiskaitymų tarnyba „PayPal“ uždarė sąskaitą, į kurią būdavo pervedamos aukos „WikiLeaks“.
„Wikileaks“
„Wikileaks“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši interneto svetainė jau ir taip kovoja už išlikimą internete. Ji perkėlė savo domeną į Šveicariją, nes jos originalųjį interneto adresą, jai toliau skelbiant tūkstančius slaptų JAV diplomatinių pranešimų, JAV uždarė.

Tuo pačiu metu Švedija išdavė pataisytą tarptautinį arešto orderį „WikiLeaks“ įkūrėjui Julianui Assange'ui, kuris, kaip manoma, yra Didžiojoje Britanijoje. Laikraštis „The Times“ pranešė, kad jis gali būti areštuotas jau kitą savaitę.

Tačiau kituose pranešimuose sakoma, kad policija tikriausiai bent 10 dienų nesiims jokių veiksmų 39 metų J.Assange'ui sulaikyti.

J.Assange'o, kuris yra australas, advokatas Londone Markas Stephensas AFP sakė nežinantis, ar britų pareigūnai jau gavo tą orderį, kuris buvo išduotas dėl įtarimų išžaginimu ir seksualiniu priekabiavimu Švedijoje.

Tačiau M.Stephensas patvirtino, kad bet koks galimas jo kliento areštas įvyktų pagal susitarimą.

Jis pridūrė: „Ankstesniam orderiui paskelbti prireikė 10-ies dienų; žinome, kad jis buvo netinkamai užpildytas, tad penktadienį buvo išsiųstas kitas orderis. Todėl aš tikiuosi dar 10-ies dienų, nebent, žinoma, jie elgsis su Julianu Assange'u kitaip nei su visais kitais.“

Naują smūgį „WikiLeaks“ sudavė JAV įsikūręs „PayPal“, kuris priklauso aukcionų grupei „eBay“. Jis paskelbė, kad nebepriiminės aukų „WikiLeaks“ ir tokiu būdu atkirto svarbų šio tinklalapio pajamų šaltinį.

„PayPal“ visam laikui suvaržė sąskaitą, kuria naudojosi „WikiLeaks“, – dėl „PayPal“ priimtino naudojimosi politikos, kuri skelbia, kad mūsų atsiskaitymų tarnybos negalima naudoti jokiai veiklai, skatinančiai, propaguojančiai neteisėtą veiklą, padedančiai (vykdyti neteisėtą veiklą) ar instruktuojančiai kitus, kaip dalyvauti neteisėtoje veikloje, pažeidimo“, – sakoma „PayPal“ pareiškime.

„WikiLeaks“ savo pranešime „Twitter“ dėl „PayPal“ draudimo kaltina „JAV vyriausybės spaudimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius