-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl konkrečių kandidatų į ES prezidentus diskutuoti kol kas beprasmiška, sako prezidentė D.Grybauskaitė

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad šiuo metu, dar nepasibaigus Lisabonos sutarties ratifikavimo procesui, diskutuoti apie konkrečius kandidatus į būsimą Europos Sąjungos (ES) prezidento postą yra beprasmiška.
Europos Sąjungos valstybių lyderiai susirinko Briuselyje.
Europos Sąjungos valstybių lyderiai susirinko Briuselyje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vakar (ketvirtadienį – BNS) nusprendėme nediskutuoti jokių pavardžių, todėl kad tai yra beprasmiška. Realiai pavardžių nėra. Bet kokios spekuliacijos ore, viena ar kita pavardė, ko gero, labiau kenkia tai pavardei negu padeda“, – pasibaigus ES viršūnių susitikimui žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Pasak Lietuvos prezidentės, dėl konkrečių kandidatų į svarbius kuriamus postus ES turėtų būti nuspręsta lapkričio mėnesį per planuojamą neeilinį ES viršūnių susitikimą.

„Kol nebus galutinai išspręstas Lisabonos ratifikavimo procesas, ir tai kol kas užstrigę yra Čekijoje, ir tik po to, kai bus sutarta dėl mažojo sąrašo, tuomet lapkričio mėnesį greičiausiai bus susitikimas visų šalių vadovų, ir ten bus priimtas galutinis sprendimas“, – sakė D.Grybauskaitė.

Tarp realių kandidatų užimti pirmąjį nuolatinio Europos Vadovų Tarybos pirmininko postą minimi buvęs britų premjeras Tony Blairas, Nyderlandų ministras pirmininkas Janas Peteris Balkenende, Belgijos vyriausybės vadovas Hermanas Van Rompuy, Liuksemburgo premjeras Jeanas Claude'as Junckeris, buvęs Suomijos vyriausybės vadovas Paavo Lipponenas. Latvija taip pat siūlo savo kandidatę – buvusią prezidentę Vairą Vykę-Freibergą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius