-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl patiriamų nuostolių Ukrainoje Rusija prašo kitų šalių grąžinti joms parduotą techniką

Rusijos Federacija bando derėtis su tokiomis šalimis kaip Pakistanas, Egiptas, Baltarusija ir Brazilija, kad jos grąžintų ginklus, kuriuos joms tiekė Rusija dėl didelių patiriamų nuostolių kare su Ukraina. Apie tai praneša „The Wall Street Journal“, remdamasis su situacija susipažinusiais šaltiniais.
Mi-8 sraigtasparnis
Mi-8 sraigtasparnis / „Scanpix Baltics“

Balandžio mėn. rusų delegacija lankėsi Egipte ir paprašė prezidento Abdul-Fattah Khalil al-Sisi grąžinti daugiau kaip šimtą anksčiau Egiptui parduotų sraigtasparnių Mi-8 ir Mi-17 variklių. Šiais metais Rusija taip pat bandė pirkti variklius atakos ir transporto sraigtasparniams iš Pakistano, Brazilijos ir Baltarusijos.

Gali būti, kad dabartinis sraigtasparnių variklių tiekėjas UDK-Klimovas gali būti nepajėgus pakeisti Ukrainoje prarastos didelio masto įrangos.

Rusijos nuostoliai Ukrainoje

Svetainės „Oryx“, kuri stebi vaizdo įrašuose užfiksuotus nuostolius, duomenimis, Rusija neteko mažiausiai 132 sraigtasparnių, iš kurių 102 buvo sunaikinti, 28 apgadinti, o du paėmė į nelaisvę Ukrainos pajėgos.

Ukrainos Generalinio štabo duomenimis, bendri koviniai priešo nuostoliai per plataus masto invaziją tarp personalo sudarė maždaug 307 tūkst. 640 (+780 per dieną) žmonių.

Buvo sunaikinta 5 301 (+8) priešo tankas, 9 996 (+22) šarvuotos kovos mašinos, 7 439 (+29) artilerijos sistemos, 872 (+3) raketų paleidimo įrenginiai.

Sunaikintos 572 (+2) rusų priešlėktuvinės gynybos priemonės, 322 lėktuvai, 324 sraigtasparniai, 5567 operatyviniai-taktiniai bepiločiai orlaiviai (+10), 1556 sparnuotosios raketos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius