-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl peštynių prie Turkijos ambasadoriaus JAV rezidencijos areštuoti du turkų kilmės amerikiečiai

JAV trečiadienį buvo areštuoti du turkų kilmės amerikiečiai, dalyvavę gegužės 16 dienos peštynėse su protestuotojais prie turkų ambasadoriaus rezidencijos Vašingtone, po Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano apsilankymo Baltuosiuose rūmuose, pranešė sostinės policija.
Peštynės prie Baltųjų rūmų per R.T.Erdogano vizitą
Peštynės prie Baltųjų rūmų per R.T.Erdogano vizitą / „Scanpix“/AP nuotr.

Kontraktininkas iš Naujojo Džersio Eyupas Yildirimas, kuris vaizdo įraše matomas drauge su R.T.Erdogano asmens sargybiniais puolantis protestuotojus ir spardantis moterį, buvo apkaltintas užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis ir reikšmingu kūno sužalojimu.

Antras įtariamasis, kuris vaizdo įraše taip pat matomas spardantis protestuotoją, Virdžinijos gyventojas Sinanas Narinas, buvo apkaltintas užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis.

Peštynės prie ambasadoriaus rezidencijos įvyko neilgai trukus po prezidento Donaldo Trumpo surengto šilto priėmimo R.T.Erdoganui Baltuosiuose rūmuose.

Incidento vaizdo įrašuose matyti, kaip R.T.Erdogano šalininkai ir asmens sargybiniai susiremia su kurdų ir armėnų protestuotojais, kurie kaltina turkų prezidentą teisių pažeidimais.

Incidento vaizdo įrašuose matyti, kaip R.T.Erdogano šalininkai ir asmens sargybiniai susiremia su kurdų ir armėnų protestuotojais, kurie kaltina turkų prezidentą teisių pažeidimais.

Socialinėje žiniasklaidoje išplatintuose vaizdo įrašuose matyti, kaip kostiumuoti turkų pareigūnai muša žmones minioje ir, mažiausiai vienu atveju, spardo gulinčią moterį.

Vašingtono policijos atstovas šį užpuolimą pavadino „brutalia ataka prieš taikų protestą“, per kurią buvo sužeista 11 žmonių. Devyniems sužeistiesiems prireikė gydymo ligoninėje.

Tuo metu buvo areštuoti du vyrai, o JAV valstybės departamentas „griežčiausiais žodžiais“ pareiškė Turkijai susirūpinimą.

Incidentas buvo labai nesmagus JAV pareigūnams, kurie R.T.Erdoganą susitikti su D.Trumpu pakvietė nepaisydami susirūpinimo dėl vis autoritariškesnio Turkijos vyriausybės vajaus prieš turkų žiniasklaidą ir opoziciją.

Tačiau jau kitą savaitę Turkijos vyriausybė iškvietė JAV ambasadorių ir pareiškė protestą dėl JAV saugumo darbuotojų „agresyvaus elgesio“ ir „saugumo klaidų“ per incidentą.

Birželio 6 dieną JAV Kongresas priėmė rezoliuciją, kuria Turkija griežtai smerkiama dėl šio incidento ir kurioje raginama pateikti atsakingiems asmenims kriminalinius kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius