-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl šaudynių Bafale apkaltintas jaunuolis vėl pasirodys teisme

Baltasis, kaltinamas 10 afroamerikiečių nužudymu per šaudynes Bafale Niujorko valstijoje, ketvirtadienį vėl turi pasirodyti teisme, pareigūnams, įskaitant FTB agentus, toliau aiškinantis galimybes pateikti kaltinimus neapykantos nusikaltimu ir terorizmu.
Paytonas Gendronas
Paytonas Gendronas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

18-metis įtariamasis Paytonas Gendronas savo ataką maisto prekių parduotuvėje filmavo prie šalmo pritaisyta kamera ir tiesiogiai transliavo internetu. Vėliau jis lauke pasidavė policijai.

Prieš pat šeštadienio ataką jis interneto diskusijų grupėse paskelbė šimtus puslapių tekstų, kuriuose išdėstė savo planus ir rasistinius motyvus surengti išpuolį.

Tyrėjai studijuoja šiuos dokumentus, apimančius jo privatų dienoraštį pokalbių platformoje „Discord“.

P.Gendronui anksčiau pirmą kartą pasirodžius teisme, teismo paskirtas advokatas jo vardu pateikė kaltės nepripažinimo pareiškimą.

Tragedija Bafalo parduotuvėje „Tops“ privertė sunerimti šalį, nors po dešimtmečius vykdytų šaudynių mokyklose, naktiniuose klubuose, kino teatruose ir bažnyčiose daug amerikiečių nebereaguodavo į naujus šiurpius nusikaltimus.

Vienuolika iš 13-os Bafale pašautų žmonių yra juodaodžiai. P.Gendrono tekstuose internete sakoma, kad jis išpuolį ėmė planuoti susižavėjęs baltųjų viršenybės ideologija. Informacijos apie ją jis radęs internete.

P.Gendrono dienoraštis rodo, kad jis išpuolį planavo slapta, be pagalbos iš šalies, bet „Discord“ trečiadienį patvirtino, kad maždaug pusvalandis prieš atakos pradžią vienai mažai žmonių grupelei buvo nusiųstas kvietimas susipažinti su jo asmeniniais dokumentais.

Kai kurie tų žmonių kvietimą priėmė. Neaišku, kiek jų perskaitė, ką jis buvo parašęs, ar prisijungė stebėti tiesioginės išpuolio transliacijos. Taip pat neaišku, ar kas nors bandė pranešti teisėsaugininkams.

Bafalo policijos komisaras Josephas Gramaglia yra sakęs, kad tyrėjai stengiasi gauti, patikrinti ir peržiūrėti P.Gendrono internete paskelbtus tekstus.

Niujorko valstijos gubernatorė Kathy Hochul trečiadienį leido valstijos generalinei prokurorei Letitiai James tirti P.Gendrono naudotas socialinės žiniasklaidos priemones, siekiant išsiaiškinti, ar jos yra atsakingos už „platformos smurtui planuoti ir skatinti suteikimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius