Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl smarkios audros Fidžyje evakuoti tūkstančiai gyventojų

Galingas ciklonas pirmadienį smogė Fidžio šiaurinėms saloms ir apgadino daug namų bei pasėlių, o tūkstančiai gyventojų buvo priversti trauktis į evakuacijos centrus, pranešė vietos pareigūnai.

Kaip praneša naujienų agentūra AFP, ciklinas Tomas priskiriamas antros kategorijos ciklonui pagal penkių balų skalę. Jo vidutinis vėjo greitis siekė 175 kilometrus per valandą, pranešė Fidžio meteorologijos tarnyba.

Kol kas nepranešama apie nuo audros nukentėjusius žmones, tačiau būta pranešimų, kad praėjusį savaitgalį audringoje jūroje nuskendo moteris.

Teigiama, kad ciklonas greičiausiai sustiprės pirmadienį arba antradienio vakarą, vidutinis vėjo greitis pasieks 200 kilometrų per valandą, o gūsiai – 270 kilometrų per valandą.

Fidžio nelaimių tarnybos direktorius Pajiliai Dobui teigė, jog penki tūkst. žmonių perkelti į evakuacijos centrus šiaurinėje šalies dalyje, daugiausia antrojoje didžiausioje Vanua Levu saloje.

„Mes nerimaujame dėl ciklono žalos masto“, – teigė P.Dobui Fidžio komerciniam radijui ir pridūrė, kad tai gali būti stipriausia audra per pastaruosius metus.

Pareigūnų teigimu, šiaurės regione oro sąlygos smarkiai pablogėjo per dieną. Taip pat, jų teigimu, buvo prarastas ryšys su mažesnėmis salomis, kurias paveikė ciklonas.

Būta pranešimų apie apgadintus namus ir pasėlius, didžiojoje Vanua Levu saloje žmonės pirmadienį liko be elektros. Taip pat atšaukti skrydžiai Fidžio tarptautiniame oro uoste, uždarytos mokyklos ir dauguma viešąsias paslaugas teikiančių įstaigų.



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius