-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 03 /16:32

Dėl sniego audrų JAV žuvo 9 žmonės, atšaukta daugiau nei 2 tūkst., atidėta 6 tūkst. lėktuvų reisų, uždaromos mokyklos

Penktadienio rytą dėl sniego audrų JAV atšaukta daugiau nei 2 tūkst., atidėta 6 tūkst. reisų, praneša „Bloomberg“. Dėl ekstremalių oro sąlygų mažiausiai 9 žmonės žuvo.
Sniego audra Niujorke 2014 m. sausio 03 d.
Sniego audra Niujorke 2014 m. sausio 3 d. / „Scanpix“ nuotr.

Didžiausios problemos užgriuvo Čikagos „O'Haros“, Niujorko „La Guardijos“, Niuarko „Liberty“ ir Klivlando „Hopkinso“ oro uostus, praneša CNN.

Daugelis aviakompanijų už dyką leidžia keleiviams perregistruoti bilietus kitoms datoms.

Snygis ir stiprus vėjas sutrikdė ne tik oro transporto darbą. JAV šiaurės rytuose uždarytos ir kelios automagistralės. Kai kuriuose regionuose vietinė valdžia uždaro mokyklas, stabdo visuomeninį transportą.

Tikimasi, kad iki penktadienio vakaro snygis aprims. Tačiau jį pakeis staigus atšalimas. Pavyzdžiui, Bostone laukiama 13, Čikagoje 17, Niujorke – 8 laipsnių šalčio. O kai kuriuose Naujosios Anglijos regionuose spustelės net 23 laipsnių šaltukas.

Papildyta 13.30 val. Pūga pareikalavo aukų

„NBC News“ praneša, kad stichija pareikalavo ir aukų.

Filadelfijoje žuvo darbininkas, kai jo mašiną užgriuvo krūva kelių barstymui skirtos druskos.

Čikagoje į Mičigano ežerą įkrito žmogus. Iš ledinio vandens jį ištraukė gaisrininkai, tačiau jo būklė kritinė.

Papildyta 10.15 val. Dviejų metrų sniego sluoksnis

JAV šiaurės rytų regioną penktadienį paryčiais apėmė smarki žiemos audra, kuri užklojo žemę iki dviejų metrų sniego sluoksniu ir taip pratęsė kalėdines atostogas kai kuriems moksleiviams.

Be to, ši pūga yra pirmasis išbandymas naujajam Niujorko merui ir veikiausiai paskutinysis – kadenciją baigiančiam Bostono administracijos vadovui.

Dalis mokyklų Naujojoje Anglijoje ir Niujorko valstijoje ketvirtadienį buvo uždarytos dar prieš prasidedant snygiui, o miestai mobilizavo sniego valymo mašinas bei druskos barstytuvus. Valstybinės įstaigos nurodė savo darbuotojams namo grįžti anksčiau, o kai kurios iš didžiųjų automagistralių naktį buvo uždarytos.

Orai smarkiai pabjuro jau ketvirtadienį – kitą dieną po to, kai buvo prisaikdintas Niujorko meras Billas de Blasio, taip pat likus kelioms dienoms iki Bostono mero Thomaso Menino pasitraukimo iš posto, kuriame jis dirbo du dešimtmečius.

Th.Menino paskelbė draudimą statyti gatvėse automobilius ir nurodė, kad penktadienį mokyklos liks uždarytos jo mieste, kuriame, kaip rodė preliminarios prognozės, gali prisnigti iki 36 centimetrų. Bostono oro uostas pranešė nebegalėsiantis aptarnauti jokių skrydžių nuo ketvirtadienio 20 val. 30 min. vietos (penktadienio 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Tai bent naujametė dovanėlė – gauti paskutinę pūgą mero poste“, – juokavo Th.Menino, kurio įpėdinis darbą pradės pirmadienį.

Ketvirtadienio vakarą Nacionalinė orų tarnyba pranešė, kad į šiaurę nuo Bostono esančiame Bokfordo mieste prisnigo beveik 60 cm, o dalyje Niujorko valstijos sniego danga pastorėjo iki 46 centimetrų.

Niujorke laukiama iki 20 cm sniego, o Filadelfijoje gali prisnigti iki 18 centimetrų.

B.de Blasio, kuris 2010 metais smarkiai kritikavo tuometį Niujorko merą Michaelą Bloombergą dėl vangios reakcijos į smarkią pūgą po Kalėdų, nurodė, kad šimtai sniego valytuvų ir druskos barstytuvų bus pasiųsti į gatves, kai tik sniegas pradės kristi.

Meteorologai paskelbė pavojų dėl smarkios pūgos ir lijundros Menkių kyšulyje bei pajūrio regionuose į pietus nuo Bostono bei dalyje Meino, taip pat Long Ailende, kur gali prisnigti iki 25 cm, o vėjo greitis gali siekti 72 kilometrus per valandą.

Artėjant audrai ketvirtadienio popietę vienas darbininkas žuvo Filadelfijos priemiestyje, kai jį užgriuvo nuslinkusi dalis 30 metrų aukščio druskos, skirtos keliams barstyti, kalno. Policija nurodė, kad vyras žuvo valdydamas ekskavatorių.

Papildyta 16.32 val. Žuvo mažiausiai 9 žmonės

Rytinėje JAV dalyje siautėjanti žiemos audra nusinešė mažiausiai devynias gyvybes.

Dėl slidžių kelių kilo mirtinų avarijų Mičigano, Kentukio, Indianos ir Ilinojaus keliuose.

Pareigūnai pranešė, kad mirtinai sušalo viena Alzheimerio liga serganti moteris, nuklydusi nuo savo namų kaimiškoje Niujorko vietovėje.

Pūga buvo laikinai sustabdžiusi eismą Niujorko ir Pensilvanijos greitkeliuose, tūkstančiai skrydžių atšaukta oro uostuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius