Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl sprogdinimų Briuselyje teisiamas S.Abdeslamas atsisakė duoti parodymus

Prancūzas džihadistas Salahas Abdeslamas, jau įkalintas dėl savo vaidmens 2015 metų lapkritį Paryžių sukrėtusiuose išpuoliuose, pirmadienį atsisakė duoti parodymus teismui pradėjus nagrinėti bylą dėl 2016-aisiais mirtininkų įvykdytų sprogdinimų Briuselyje.
Gedulas dėl išpuolių Briuselyje 2016 metais
Gedulas dėl išpuolių Briuselyje 2016 metais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jūsų elgesys su mumis yra nesąžiningas“, – pareiškė 32 metų marokiečių kilmės Prancūzijos pilietis S.Abdeslamas pirmininkaujančiam teisėjui ir paliko teisiamųjų suolą vos prasidėjus teismo posėdžiui.

Manoma, kad teismo procesas truks mažiausiai aštuonis mėnesius.

Devyniems numanomiems džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kuopelės nariams yra pareikšti kaltinimai terorizmu. Ši kuopelė atsakinga už 2016 metų kovą mirtininkų įvykdytus sprogdinimus Belgijoje ir 2015-ųjų lapkričio atakas Paryžiuje.

2016 metų kovą du mirtininkai susisprogdino Briuselio tarptautiniame oro uoste, o trečias – sausakimšoje metro stotyje Belgijos sostinėje. Sprogdinimai nusinešė 32 žmonių gyvybes.

Tyrėjai susiejo atakas Belgijoje įvykdžiusią kuopelę su ankstesniais, 2015 metų lapkritį Paryžiuje surengtais išpuoliais, pareikalavusiais 130 gyvybių.

Dešimtas įtariamasis, kuris, kaip manoma, žuvo kovodamas Sirijoje, bus teisiamas jam nedalyvaujant.

Tai didžiausias kada nors Belgijoje vykęs prisiekusiųjų teismas. Jame dalyvauja 960 civilinių ieškovų. Procesas vyksta didžiuliame komplekse, kur anksčiau buvo įsikūrusi NATO būstinė.

Po pirmadienio parengiamojo posėdžio teismas vėl susirinks spalio 10 dieną išrinkti 12-os prisiekusiųjų ir 24-ių galimų pakaitinių žiuri narių. Bylos nagrinėjimas iš esmės prasidės spalio 13 dieną ir truks mažiausiai iki kitų metų birželio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius