-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl tragedijos Kutaisyje kaltinamas ir Saakašvilis, ir 10 sprogdintojų

Gruzijos Imerečio regiono prokuratūra sulaikė dešimt asmenų dėl žmonių žūties susprogdinant Šlovės memorialą, skirtą žuvusiesiems Antrajame pasauliniame kare atminti, Kutaisyje.
Demontuotas paminklas Kutaisyje
Demontuotas paminklas Kutaisyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Imerečio regiono prokuratūra, sulaikyti daugiausia Gruzijos privačios sprogdinimų įmonės darbuotojai, kurie atliko memorialo sprogdinimo darbus.

Šiuo metu jie apklausiami kaip įtariamieji.

Šeštadienį sprogdinant karinį memorialą, betono skeveldros mirtinai sužeidė motiną ir dukrą Džinčaradzes.

Dėl žmonių žūties išardant Šlovės paminklą Kutaisyje prokuratūra sulaikė kaip įtariamąjį sprogdinimų akcinės bendrovės techninį direktorių Avtandilą Darsavelidzę.

„Darsavelidzė buvo tiesiogiai atsakingas už saugumo taisyklių laikymąsi išardant paminklą. Išardant nebuvo laikomasi būtinų saugumo normų“, – pranešė spaudos konferencijoje sekmadienį Gruzijos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Davidas Sakvarelidzė.

Sulaikytajam gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 4 metų.

Pasak D.Sakvarelidzės, šiuo metu tebevyksta tyrimas.

Jis neatmetė galimybės, kad per tyrimą bus išaiškinti ir kiti.Per šią barbarišką, Gruzijos prezidento sankcionuotą akciją jau žuvo nekaltų žmonių, ir tai negali turėti jokio pateisinimo – tai ne šiaip šventvagystė – tai valstybinis vandalizmas.

Maskva kaltina Saakašvilį. Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Leonidas Sluckis mano, kad Vakarai turi kuo griežčiau reaguoti į Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio sankcionuotą Karių šlovės memorialo Kutaisyje susprogdinimą.

„Per šią barbarišką, Gruzijos prezidento sankcionuotą akciją jau žuvo nekaltų žmonių, ir tai negali turėti jokio pateisinimo – tai ne šiaip šventvagystė – tai valstybinis vandalizmas“, – pareiškė L.Sluckis žurnalistams komentuodamas pastaruosius įvykius Kutaisyje.

Jis pažymėjo, kad „asmeniškai Saakašviliui tenka atsakomybė už šias aukas“.
Rusijos parlamentaras priminė, kad JT Generalinės Asamblėja anksčiau jau pasmerkė paminklų kovotojams su fašizmu išniekinimą ir sugriovimą bei nacizmo šlovinimą.

„Tikiuosi, jog Vakarai pagaliau suvoks, koks tikrasis prezidento Saakašvilio veidas, ir liausis rėmę bei pateisinę jo politiką“, – sakė jis. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius