Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 04 /19:50

Demokratų nominacijos siekęs milijardierius M.Bloombergas traukiasi iš rinkimų

JAV Demokratų partijos nominacijos siekęs milijardierius Michaelas Bloombergas paskelbė besitraukiantis iš rinkimų, praneša „The Guardian“. Jis rinkimų kampanijai išleido 500 mln. dolerių (450 mln. eurų) nuosavų pinigų.
Michaelas Bloombergas
Michaelas Bloombergas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

78 metų buvęs Niujorko meras parėmė savo varžovą buvusį viceprezidentą Joe Bideną.

„Prieš tris mėnesius stojau į prezidentines lenktynes, kad nugalėčiau [dabartinį prezidentą] Donaldą Trumpą. Šiandien traukiuosi iš lenktynių dėl tos pačios priežasties: kad būtų nugalėtas Donaldas Trumpas. Tapo akivaizdu, kad man toliau dalyvaujant būtų sunkiau pasiekti šį tikslą“, – pareiškime cituojamas jis.

Buvęs Niujorko meras patyrė skaudų pralaimėjimą per vadinamąjį „superantradienį“, kai demokratų kandidatą rinko 14 valstijų, turinčių beveik trečdalį visų delegatų Demokratų partijos kandidato rinkimuose.

Jam pavyko laimėti tik Amerikos Samoa teritorijoje ir užsitikrinti dar kelis delegatus kitur. Tuo metu J.Bidenas triumfavo pietinėse valstijose, nors M.Bloombergas ten išleido dešimtis milijonų dolerių ir net atsargiai tikėjosi jose laimėti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas

„Mini Mike'as Bloombergas ką tik „pasitraukė“ iš prezidentinių lenktynių“, – reaguodamas į žinią socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D.Trumpas.

„Jau seniai galėjau jam pasakyti, kad jis neturi reikalingų savybių, ir jis būtų susitaupęs milijardą dolerių – tikrąsias išlaidas. Dabar jis investuos pinigus į Mieguisto Joe kampaniją, tikėdamasis išgelbėti savo reputaciją. Tai nesuveiks!“ – pridūrė valstybės vadovas.

Du buvę M.Bloombergo varžovai demokratai – Amy Klobuchar ir Pete'as Buttigiegas – „superantradienio“ išvakarėse pasitraukė iš lenktynių ir išreiškė paramą buvusiam viceprezidentui, teigdami, kad jis yra nuosaikių pažiūrų alternatyva Vermontui atstovaujančiam kairuoliui senatoriui Bernie Sandersui.

Televizijos CBS skaičiavimais, 78 metų buvęs Niujorko vadovas, į prezidentines varžybas įsitraukęs lapkritį, tvirtindamas esąs vienintelis D.Trumpą įveikti pajėgus kandidatas, išleido maždaug po 18 mln. dolerių kiekvienam laimėtam rinkikui.

Pagrindiniai televizijos tinklai teberodė M.Bloombergo politines reklamas, kai jis paskelbė apie pasitraukimą ir išreiškė palaikymą J.Bidenui, antradienį tapusiam partijos favoritu po virtinės svarbių pergalių.

„Galimybė nugalėti D.Trumpą prasideda nuo susivienijimo geriausią šansą tai padaryti turinčio kandidato užnugaryje. Aišku, kad tai yra mano draugas ir puikus amerikietis Joe Bidenas“, – teigė M.Bloombergas.

„Labai seniai pažįstu Joe. Žinau, kad jis yra padorus, sąžiningas ir pasirengęs spręsti mūsų šaliai labai aktualias problemas, tokias kaip ginklų saugumas, sveikatos apsauga, klimato kaita ir geros darbo vietos“, – pridūrė jis.

M.Bloombergas pareiškė „be galo besididžiuojantis“ savo kampanija, bet pridūrė, kad jam nepasitraukus galėtų būti sunkiau įveikti D.Trumpą.

Milijardierius, kurį per jo neilgai gyvavusią kampaniją prezidentas dažnai užsipuldavo ir vadindavo „Mini Mike'u“, paragino kovoti už griežtesnę šaunamųjų ginklų kontrolę ir stiprinti priemones klimato kaitai stabdyti.

Tačiau jam nepavyko atsikratyti jo vadovavimo Niujorkui metais kilusios kontroversijos dėl politikos „stabdyti ir apieškoti“ (angl. stop and frisk), beatodairiškai taikytos etninių mažumų atžvilgiu.

Jam taip pat pakenkė daugelio sukritikuotas pasirodymas per demokratų debatus, vykusius prieš dvi savaites Nevadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius