-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dennisas Rodmanas vėl išvyko į Šiaurės Korėją

Buvusi NBA superžvaigždė Dennisas Rodmanas vėl pastebėtas pakeliui į Šiaurės Korėją, pranešė CNN. Šaltinių duomenimis, buvęs krepšininkas totalitaristinėje šalyje turėtų atsidurti antradienį.
Dennisas Rodmanas
Dennisas Rodmanas / „Scanpix“ nuotr.

D.Rodmanas į žurnalistų akiratį pateko Pekino tarptautiniame oro uoste, tačiau nepanoro atsakyti į jokius jų klausimus. Į Šiaurės Korėją D.Rodmanas vyksta tuo metu, kai jos ir JAV santykiai dėl branduolinio ginklo ir raketų bandymų tapo itin įtempti.

Kaip pažymi CNN, D.Rodmano vizito į uždarą valstybę tikslas nėra aiškus, tačiau jis yra vienas iš nedaugelio amerikiečių, kurie yra susitikę su Šiaurės Korėjos diktatoriumi Kim Jong Unu.

Neįvardijami Šiaurės Korėjos pareigūnai Pchenjane patvirtino, kad D.Rodmano tikimasi sulaukti antradienį, tačiau nepateikė daugiau jokių detalių.

D.Rodmanas Šiaurės Korėjoje anksčiau lankėsi mažiausiai keturis kartus. Tris iš šių kartų – 2013–2014 metais. JAV Valstybės departamento atstovai patvirtino žinantys apie D.Rodmano planus vykti į Šiaurės Korėją, tačiau pabrėžė, kad jis keliauja privačiai, be jokių oficialių valstybinių įgaliojimų.

Pastarąjį kartą, 2014 metų sausį, D.Rodmanas Šiaurės Korėjoje kartu su keliais kitais buvusiais NBA žaidėjais sužaidė parodomąsias krepšinio rungtynes. Manoma, kad tai buvo D.Rodmano dovana Kim Jong Unui gimtadienio proga, kuris yra didelis krepšinio gerbėjas.

Tada taip pat buvo nufilmuota scena, kaip D.Rodmanas dainuoja „Su gimimo diena“ Šiaurės Korėjos lyderiui, kurį buvęs krepšininkas vadina savo draugu ir „labai geru vaikinu“.

D.Rodmanas savo keliones į izoliacionistinę Šiaurės Korėją vadina „krepšinio diplomatija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius